Пред варењето и фарбањето, велигденските јајца мора да бидат на собна температура, а во водата за варење задолжително ставете лажичка оцет и лажичка сол.

Првата техника е постара: фарбање со лушпа од кромид

Сѐ што ви е потребно се најлон чорапи, лушпа од кромид и тревки со кои сакате да ги исшарате јајцата. Постапката е многу едноставна. За да ја залепите попрецизно на јајцето, можете пред тоа малку да ја намокрите со вода.

Кога ќе го направите тоа, вовлечете го јајцето во чорапа и заврзете ја за да не испадне тревката. Постапката повторете ја со секое јајце.

Природно фарбање:

Украсување со ленти:



Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.