Категорија: Видео колумни
Видео колумни 24.10.23 | 23:31

Дајмонд, Ауди и андерграунд стрито

Јанко Илковски Јас сум среќен што се изгради и отвори Дајмонд. Тука сум цел живот, на улица Железничка, откако ја затворија железничката станица, (преселија) овој дел...

Видео колумни 03.10.23 | 10:06

Еднорака колумна

Јанко Илковски Здраво драги мои Републиканци, конечно морфиумот ми е малку понамален па будалата во мене почна да се буди, изгубив поим за простор и време. Жалам што...

Видео колумни 03.09.23 | 22:10

Бог да ги прости сите жртви од Онкологија…

Бог да ги прости сите жртви од Онкологија… Нека им дарува царство небесно. А ние овде што ќе останеме ќе сочувствуваме со нивните блиски, затоа што не можеме ни да...

Видео колумни 31.08.23 | 20:40

Екобарски приказни со Јанко

Најбитното за преживување на Македонија е влезот во ЕУ… И сега зошто ВМРО-ДПМНЕ тера инает… Се јавија ботовите… Не морам да пумпам народ и да ја охрабрувам опозицијата,...

Видео колумни 15.08.23 | 18:31

Секојдневно ни се случуваат неколку работи – лажење и крадење

Неколку работи ни се случуваат секојдневно, крадење и лажење… Покрај овие појави имаме и појава како лажење и крадење. Овие појави не се од билтените на МВР, антикорупциска...

Видео колумни 01.08.23 | 00:11

Ние сме руски ботови?! Епа ти си ку**а

Драги мои руски ботови, кои претпоставувам ве има преку милион, не знам што да ви кажам?! Да влеземе ако не во Руска Федерација?! Нашата мисирка премиерска не нарече, сите,...

Видео колумни 20.07.23 | 09:50

Сите вас националисти има како ноќна мора да ве прогонуваме со нашата вистина

Ќе се пишува нова историја. Можеби не оваа генерација, но некоја наредна. Ова нема да се заборави. Сите вас националисти има како ноќна мора да ве прогонуваме со нашата...

Видео колумни 15.07.23 | 12:22

Апси бе братучед, апси, и што треба и што не треба

Никогаш повеќе, никогаш поважно за битисувањето на оваа земја зависело од ВМРО-ДПМНЕ – вели Јанко Илковски во својата најнова видео-колумна „Слушај ваму“, во соработка...

Видео колумни 04.07.23 | 21:48

Боже прости им, не знаат што прават!

Црквата не повика. Не паметам во овие 50-60 години архиепископот на мојата црква да излезе и да го повика народот да излезе и да се собере. Црквата не повикува на протести....

Видео колумни 19.06.23 | 23:41

Имаме само еден избор за да спасиме што можеме да спасиме – оваа власт да биде сменета!

Константните напади врз опозицијата и Христијан Мицкоски. Мислам дека е тоа е како во времето на „шарените“ кога го прогонуваа Никола и Никола беше виновен за сѐ, сега...

Видео колумни 07.06.23 | 23:51

Зошто Македонија е таква каква што е и кој е виновен?!

Зошто Македонија е таква каква што е и кој е виновен?! Кој е виновен за промена на името ВМРО-ДПМНЕ, кој е виновен за војната 2001 ВМРО-ДПМНЕ, кој е виновен за 2004 година за...

Видео колумни 25.05.23 | 18:54

Нема да дочекаме добро од нашите деца и тоа ќе биде заслужено!

Не помина година дена откако ја добив, за мене, радосната вест дека МПЦ е влезена во заедницата со сите, признанена… Дали се сеќавате што се случи?! Сеопшта хистерија...

Видео колумни 19.05.23 | 22:43

Ова мора да има крај, кога – тогаш!

Прошетката на премиерот Ковачевски до Америка, преживувањето на опозицијата во период кога е многу тешко да си на таа позиција, високите долгови и позајмици, незаковувањето...

Видео колумни 11.05.23 | 09:44

Да го пружиме животот на оние кои заслужуваат – децата!

Многу тешка недела ни се случува. Македонија многу бурно реагираше на случувањата во Србија. Тие случувања беа предмет на сериозна анализа во цел свет, освен во Македонија....

Видео колумни 10.05.23 | 10:56

Да си ги затнеме муцките и да ги оставиме нашите спортисти!

Пред да им се заблагодарам на сите спортисти за нивниот подвиг, нивниот подвиг го прифаќаме и како свој. Како наши луѓе, ние се гордееме со нивниот подвиг. Тоа е мојот...

Видео колумни 04.05.23 | 09:52

Кого правите будала!?

Оваа влада цепа за Америка и може само да претпоставиме за што се повикани таму… вели Јанко Илковски во неговата најнова видео-колумна Слушај ваму што ја прави во...

Видео колумни 23.04.23 | 21:58

Секој Христијанин треба да биде кандило

Негативните коментари за свештените лица се само дел од она за кое зборува Јанко Илковски во неговата најнова видео-колумна Слушај ваму што ја прави во соработка со...

Видео колумни 13.04.23 | 00:28

Зборувајте! Зборувајте за вашата идеја со многу љубов, со многу факти

Живееме во време на искушенија, време во коешто главната борба со злото ни е директно од нас, од наши луѓе, од наши блиски. Ние се обидуваме да се вратиме во некоја нормала,...

Видео колумни 06.04.23 | 23:37

Народ што чека некој да го поведе не заслужува ништо

Власта се буди, почнува со холивудска програма, предвремена кампања да ја убеди јавноста дека они нешто работат, дека вложуваат и дека градат – ја започна својата...

Видео колумни 03.04.23 | 22:27

Андријана Јаневска ја постигна целта!

Каде се 2 милиони со торбата Луј Витон, каде се парите од изградбата на патот Скопје-Петровец кој се гради 3 години. Не смеам да го спомнам автопатот Кичево – Охрид,...