Јајцата се вкусен и хранлив оброк. Содржат протеини и голем број на витамини и минерали и можат потполно да го заменат месото. Лесно се сварлвии и со релативно ниска калориска вредност.
Имено, свежите јајца во фрижидер можат да стојат четири до пет недели. Тврдо варените јајца побрзо се расипуваат од свежите бидејќи со варењето се измива заштитната мембрана и преку лушпата можат да влезат бактерии.
Два часа по варењето, јајцата треба да се стават во фрижидер, така можат да останат свежи и до една недела.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Comments are closed for this post.