Ознака: локални избори 2021
Македонија 29.10.21 | 11:55

Димитриевски: Поддршката од граѓаните е огромна, нудиме реални и остварливи проекти

Независниот кандидат за градоначалник Максим Димитриевски истакна дека живееме во исполитизирано општество, каде оние што не припаѓаат никаде велат „џабе ми е, бидејќи...

Скопје 29.10.21 | 10:45

Петар Георгиевски Камиказа: Во недела да го бутнеме „арогантниот“ со пенкало

Третопласираниот кандидат за градоначалник на Скопје, Петар Георгиевски Камиказа остана на своето дека нема да гласа за Петре Шилегов, актуелен градоначалник и кандидат...

Скопје 29.10.21 | 10:38

Котлар: Нашето живеење не е диктирано од најдобрите практики и јавниот интерес на жителите на Центар, туку од бизнис интересите на поединци

Нашето живеење не е диктирано од најдобрите практики и јавниот интерес на жителите на Центар, туку од бизнис интересите на поединци, вели кандидатката за градоначалничка...

Скопје 29.10.21 | 09:55

Котлар: Јас верувам во силата на народот, ако нешто им смета истото да го променат, бидејќи ниедна власт не е вечна

Јас верувам во силата на народот, ако нешто им смета истото да го променат, бидејќи ниедна власт не е вечна. За Центар со душа, напиша Наташа Котлар, кандидат за градоначалник...

Економија 29.10.21 | 09:21

Ахмети: Коридорот 8 ќе биде завршен до 2024 година

Претседателот на Демократска унија за интеграција (ДУИ), Али Ахмети, гостува вечерва во живо во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 каде разговаравме и за изградбата на...

Македонија 29.10.21 | 08:45

Лични карти ќе можат да се подигнат и в сабота и недела 

Во пресрет на одржување на вториот круг од кокалните избори што ќе се одржи в недела на 31 октомври 2021 година, утре и задутре управните служби ќе работат во општините...

Скопје 29.10.21 | 00:30

Арсовска: Веќе поднесов тужба за „Расадник“

Кога оваа кампања од кампања за локални избори противкандидатот ја направи црна кампања, наместо да им се каже на граѓаните што ќе прави за нив се виде кој каков интерес...

Македонија 29.10.21 | 00:20

Болката на луѓето поради лошиот живот и разочарувањата е и моја болка, сите сме ние поврзани меѓусебно и нашите посебни судбини се дел од една наша заедничка судбина

„Стојам тука исправено и спокојно и јас Христијан Мицкоски, сум подготвен да ја платам секоја цена за слободата и за новата заедничка иднина. Подготвен сум да ја платам...

Македонија 29.10.21 | 00:10

Мицкоски: Нема лева сдсмовска Македонија, нема десна вмровска Македонија, туку има една заедничка Македонија!

„Не можете да го спречите овој бран на позитивна енергија и верба во сопствената држава и во себе. Народот е свесен за реалноста и знае дека е тоа единствениот пат напред....

Скопје 29.10.21 | 00:07

Ахмети: Шилегов е најдобар градоначалник досега, Арсовска нема искуство

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети, во дебатната емисија „Клик плус“ на ТВ21 се осврна на битката за градоначалник на Скопје во вториот круг од локалните избори. Според него, кандидатката...

Македонија 29.10.21 | 00:00

Мицкоски: Тука сум полн со надеж во лицето на тешкото, проблемите, неизвесноста, силата на надежта која носи промени е нескршлива!

Филозофијата на надеж е онаа што ги натерала партизаните да веруваат и да се борат за тоа во што веруваат и да ја создадат оваа држава исто како што ние денес говориме...

Македонија 28.10.21 | 23:59

Ахмети го бодри Заев да не поднесува оставка, ова се само локални избори

Претседателот на Демократска унија за интеграција (ДУИ), Али Ахмети, во дебатниот магазин „Клик Плус“ на ТВ21 порача дека премиерот Зоран Заев не е во право кога најавува...

Скопје 28.10.21 | 23:57

Преку дигитализација и новиот едношалтерски систем, сите граѓани ќе уживаат во брзи, транспарентни и одговорни јавни услуги

Мојот план за Скопје, мојата визија ги претставив со амбициозни, но возможни, реални проекти. Повеќето од нив може да се спроведат веќе во првите две години од мојот мандат....

Македонија 28.10.21 | 23:56

Максим Димитриевски: Ги повикувам членовите од мојата СДСМ да ме поддржат во недела, со нашиот концепт добиваат граѓаните

„Коалицијата којашто ние ја предводиме во моментов, која што е граѓанска иницијатива, а зајакната со уште два политички субјекти, едниот е Алијанса за Албанците, а другите...

Македонија 28.10.21 | 23:54

Ахмети: Ќе победиме во Тетово и Гостивар

Претседателот на Демократска унија за интеграција (ДУИ), Али Ахмети, вечерва во живо во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 упати остри критики кон Арбен Таравари. Тој...

Македонија 28.10.21 | 23:50

Мицкоски: Ако потребно е да ги издржиме овие измами и црна кампања од власта, нека знаат дека подготвен сум да ја платам секоја цена за слободата и новата заедничка иднина

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на вечерашниот предизборен митинг во Скопје истакна дека доколку е потребно да се издржат сите измами и црна кампања...

Скопје 28.10.21 | 23:33

Арсовска до Заев: Вашата оставка нека биде првото ветување што сте го исполниле

Независната кандидатка за градоначалник на Скопје, Данела Арсовска вечерва од главниот митинг пред Филхармонија уште еднаш го повика премиерот Заев да се држи до зборот...

Македонија 28.10.21 | 23:32

Димитриевски: Од една од најзадолжените општини, денеска Куманово е финансиски стабилна општина без никакви долгови

Независниот кандидат за градоначалник на општина Куманово Максим Димитриевски во дебатната емисија на телевизија Клан потенцираше дека пред четири години сите основни...

Македонија 28.10.21 | 23:30

Левица: СДСМ со црна кампања очајно се обидува да се спаси од неминовниот пораз

Црната кампања која не беше изоставена во овој предизборен период се засили на самиот финиш. СДСМ, веројатно исплашени после оној катастрофален резултат во првиот круг,...

Скопје 28.10.21 | 23:27

Шилегов: Го вративме мирот во овие 4 години, децата не се тепаат веќе

Во емисијата „Патот кон“, актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат на СДСМ, Петре Шилегов, ја искоментира подобрената безбедносна состојба генерално, во...