Ознака: боки 13
Црна хроника 01.06.20 | 14:53

Зошто не разликувала што е што: Боки сакаше да ѝ подари „Луј Витон“ марама на Русковска

За време на своето завршно обраќање за случајот „Рекет“, обвинетиот Бојан Јовановски извади една „Луј Витон“ марама која, како што рече, е една од ретките кои не му...

Македонија 01.06.20 | 14:39

Заев не одговараше што ме викаше педер

Во завршните зборови за случајот „Рекет“, обвинетиот Бојан Јовановски потсети дека поранешниот премиер Зоран Заев го нарече педер. Кога поранешниот премиер ќе ти...

Црна хроника 01.06.20 | 14:15

Боки: Чукна часот, ќе ја отворам пандорината кутија, само нека се обидат да ме удават во кофа вода

Не подлегнав на тие што ми велеа да молчам за да добијам подобар третман. Имаше бледи завршни зборови на обвинителката Рускоска која што денеска ја нема. Вака ги започна...

Црна хроника 26.05.20 | 12:07

Боки тврдел дека работел и во Топ шоп

Обвинителката Вилма Рускоска ги читаше работните места за кои Бојан Јовановски тврдел дека бил вработен. Покрај МТВ и А1 телевизија Боки навел дека работел и во Топ...

Црна хроника 26.05.20 | 11:58

Рускоска рече дека Боки има само 36.000 следачи на социјалните мрежи и оти не е воопшто влијателен

Боки 13 има 36.000 следачи на социјалните мрежи и воопшто не може да се каже дека е влијателен, истакна обвинителката Вилма Рускоска во завршните зборови. Тие следачи можат...

Црна хроника 26.05.20 | 11:15

Обвинителката Трајчева: Предлагам на Јовановски да му се одземе целата луксузна гардероба

Обвинителката Ивана Трајчева побара да му се одзеде целата луксузна гардероба на Бојан Јовановски која ја поседувал и која се користела како доказна постапка. Се поставува...

Македонија 08.05.20 | 14:57

Боки и Катица разговарале за љубов и мода, а не за СЈО

Судењето за случајот Рекет продолжува на 19 и 20 мај кога завршни зборови ќе даваат обвинителството и одбраната. Во судот Катица Јанева, денеска даваше исказ, со што заврши...

Црна хроника 07.05.20 | 17:35

Боки 13: Со Русковска сме пиеле алкохол

Првообвинетиот во „Рекет“, Бојан Јовановски на распит пред судијката Васка Николовска-Масевска, повторно говореше за доказите кои според него, покажуваат дека не...

Македонија 07.05.20 | 15:40

Заев ме изманипулира, рече и мене и Катица нè следеле странски служби

За ова обвинение дознав уште на 3 април 2019 година од тогашниот премиер Зоран Заев, изјави денеска во судот Бојан Јовановски, каде сведочи за предметот „Рекет“ во...

Македонија 07.05.20 | 15:23

Боки се отвори: Катица немаше проблем со мојата сексуална ориентација

Бојан Јовановски на денешното сведочење во случајот „Рекет“ проговори за тоа каков им бил односот со поранешната специјална обвинителка Катица Јанева.Тој тврди дека...

Македонија 07.05.20 | 14:40

Боки: Жал ми е што не се вештачи мојот мобилен да се види целата комуникација со Заев

Бојан Јовановски на денешото рочиште бил во постојана комуникација со тогашниот премиер Зоран Заев и оти тој знаел за сите активности што ги имаат со Катица Јанева. Жал...

Македонија 07.05.20 | 14:20

Знаел и си молчел: Заев 20 дена се мислел дали кај Рускоска да го пријави рекетот на Боки и Катица

Денешното сведочење на Бојан Јовановски во случајот „Рекет“ открива нови моменти за поврзаноста на тогашниот премиер, а сега лидер на СДСМ Зоран Заев со главните актери. Боки...

Македонија 07.05.20 | 13:45

Боки тврди дека не ја допрел „Луј Витон“ торбата полна со евра

Категорично тврдам дека ниту сум ја допрел торбата, ниту сум видел некакви парични средства. Јас видов затворена торба што Зоран Милевски ја зема со леснотија, изјави...

Црна хроника 07.05.20 | 12:15

Боки 13 ја сврте плочата: Катица е најчесен човек што го знам, повеќе информации добивав од Рускоска

Предметот „Рекет“ е направен да се спаси Јордан Камчев, да се урне СЈО и Катица Јанева бидејќи им сметаше на власта и на опозицијата, рече Боки Јовановски на денешното...

Црна хроника 07.05.20 | 08:44

Боки-13 ќе ја даде својата одбрана во случајот „Рекет”

Судскиот предмет „Рекет” против обвинетите Бојан Јовановски – Боки 13 и Катица Јанева, влегува во својата завршница. После многу презентирани докази од страна на обвинителството...

Црна хроника 05.05.20 | 11:24

Јанева го тужи Боки 13 за неовластено снимање

Катица Јанева го тужи Бојан Јовановски за неовластено снимање. Судот одби и дел од доказите доставени од страна на обвинетата Катица Јанева, а прифати да се презентираат...

Црна хроника 05.05.20 | 11:18

Одбраната на Боки 13 бара да сведочи поранешниот директор на УБК Горан Николовски, судот одби

Кривичниот суд во Скопје не го прифати предлогот на првообвинетиот во предметот „Рекет”, Бојан Јовановски – Боки 13, во дополнение на доказната постапка како сведок...

Црна хроника 09.04.20 | 21:05

Дукоски: Починатиот притвореник делел бања со Боки 13, утрешното судењето „Рекет“ мора да се одложи

Адвокатот Сашко Дукоски кој е бранител на првообвинетиот Бојан Јовановски, за предметот „Рекет“, јавно прашува како судот планира да го одржи утрешното рочиште, после...

Македонија 03.04.20 | 19:15

За малку ќе се степале: Камчев и Боки си кажале навредливи зборови пред судот

Пред денешното рочиште за случајот Рекет на влезот на Кривичниот суд, по вербалните провокации од првообвинетиот Бојан Јовановски, полицијата реагирала и спречила...

Црна хроника 12.03.20 | 14:30

По фотографиите, и мобилниот телефон на Боки може да oткрие многу работи

По денешното презентирање на фотографии од социјалните мрежи на кои се гледа дека Боки носи скапи парчиња гардероба и пред покренувањето на обвинението, втор доказ...