Ознака: судење рекет 2
Македонија 24.09.20 | 09:42

Боки е сè уште во болница, одложено судењето за „Меѓународен сојуз“

Главната расправа по предметот познат како „Меѓународен сојуз“ што требаше да се одржи денеска во Кривичниот суд во Скопје е одложена поради тоа што еден од обвинетите...

Македонија 10.09.20 | 16:15

Го снема видеозаписот од камерите во домот на Ременски

Во текот на денеска одложеното рочиште за предметот Меѓународен сојуз, судијката Софче Гаврлиова Ефремова ги информиораше обвинетите и нивните бранители за поднесоците...

Црна хроника 26.08.20 | 13:37

Нека види јавноста како се вршат претресите, порача обвинетата во „Меѓународен сојуз“

На денешното рочиште за случајот „Меѓународен сојуз“ почна доказната постапка. И одбраната и обвинетите имаат несогласување по две точки. Првото дали материјалните...

Црна хроника 26.08.20 | 13:16

Судот не дозволи јавноста да ѕирне во спалната соба на Ременски

Јавноста беше исклучена во дел од денешното рочиште за случајот „Меѓународен сојуз“ во делот кога требаше да се прикаже претресот во домот на поранешната пратеничка...

Црна хроника 26.08.20 | 11:22

Амзоски на суд бара 190.000 евра оштета од Боки 13

За разлика од Силјан Мицевски, вториот бизнисмен од случајот „Меѓународен сојуз“, Адријан Амзоски се појави на рочиштето во својство на оштетен. На денешното судење...

Црна хроника 26.08.20 | 10:48

Бизнисменот Силјан Мицевски не дојде на суд за случајот „Меѓународен сојуз“

Бизмисменот Сиљан Мицевски денеска не се појави во суд во својство на оштетен во случајот „Меѓународен сојуз“. Не се појави ниту негов овластен претставник. Тој требаше...

Македонија 23.07.20 | 12:02

Боки откри: Имав прием и поддршка од Заев за проектот

Бојан Јовановски ги откри имињата од власта кои го подджувале во проектот за изградба на Европски центар за возрасни лица. Тој тврди дека тоа бил одржлив проектот кој...

Македонија 21.07.20 | 20:43

Ременски: Мицевски и Амзоски беа поддржувачи на СДСМ, затоа се сретнував со нив

Второобвинетата во случајот „Меѓународен сојуз“, поранешната пратеничка Фросина Ременски истакна дека ќе докаже невиност во овој случај, и побара обвинителката Вилма...

Македонија 20.07.20 | 10:53

Одбиено барањето за иземање на обвинителката Русковска во случајот Меѓународен сојуз

Републичкиот јавен обвинител Љубомир Јовевски го одбил барањето на одбараната на обвинетата Фросина Ременски за иземање на обвинителката Вилма Русковска во случајот...

Црна хроника 01.07.20 | 12:25

Рускоска: Нема основ за мое изземање, но оставам да одлучи ЈО

Единствена работа што ми е важна во моето работење е тоа дали е сторено кривично дело и дали јас имам доволно докази за да поднесам обвинение. Досега сум се водела од...

Македонија 01.07.20 | 11:26

Судењето за „Рекет 2“ тече по сценариото на власта: Одложено за после избори откако валканиот веш почна да излегува

Тензично и со надвикување денеска во Кривичниот суд во Скопје почна судењето за таканаречениот предмет „Рекет 2“ за невладината организација на Бојан Јовановски...

Македонија 01.07.20 | 10:52

Јовановски: Кичеец е пуштен зошто со Рускоска треба да местат избори

Се приклучувам на барањето за изземање на Вилма Рускоска бидејќи јас сум жртва на гол политички систем, рече Бојан Јовановски на денешното прво судење за предметот...

Македонија 01.07.20 | 10:39

Јовановски до судијката: Судите под табла Република Македонија, пазете ќе одговарате

До овој суд испратив оставка како претседател на „Меѓународен сојуз“ бидејќи од притвор таа функција не можам да ја извршувам. Се согласувам „Меѓународниот сојуз“...