Ознака: скопје 2014
Скопје 14.05.23 | 15:45

Инает, незаинтересираност, незнаење или сè наведено: Кабли струја и ѓубре во пропаднатото здание во Жена парк

Се оставаат ли намерно да пропаѓаат спомениците низ Скопје или целосната негрижа околу нив може да се препише на незаинтересираноста или незнаењето на „менаџерката“...

Македонија 06.05.22 | 14:23

Пендаровски: Ако го тргнеме споменикот од Слупчане, дајте да ги тргнеме и овие од плоштад

Претседателот на државата Стево Пендаровски вечерва во „Само интервју“ на Канал 5 рече дека споменикот посветен на ОНА во Слупчане е дивоградба, но и дека комисија...

Македонија 01.05.22 | 22:28

Нови фотографии од Ковачевски и „Скопје 2014“ кое денеска го куди

Нови фотографии од премиерот Димитар Ковачевски како е дел од отворањето на објекти и споменици од проектот Скопје 2014 вечерва кружат на интернет, откако вчера од јавноста...

Македонија 01.05.22 | 21:06

СДСМ: Ковачевски како директор на Телеком беше на отворање на театарот

Тоа што Димитар Ковачевски како директор во Македонски телеком АД бил поканет и присуствувал на отворање на објектот на МНТ нема ама баш никаква врска со криминалот...

Македонија 30.04.22 | 11:24

Kовачевски како премиер го критикува „Скопје 2014“, како директор уплаудира заедно со ВМРО-ДПМНЕ

Дволичноста на Ковачевски, како премиер го критикува Скопје 2014-та, како директор уплаудира заедно со ВМРО-ДПМНЕ, коментира Јован Кукузел. Тој сподели видео од излагањето...

Македонија 28.04.22 | 20:39

Oсмани се пофали пред Вархеји со „Скопје 2014“

Комесарот за проширување Оливер Вархеји за време на престојот во Македонија имаше средби со речиси целиот државен врв. Но, највпечатлива беше средбата со шефот на дипломатијата...

Скопје 16.12.21 | 22:37

Мицкоски: Перцепцијата на луѓето е дека не им се допаѓа Скопје 2014-та и тоа го кажаа на изборите

Пред неколку дена потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски кажа дека можеби најголема грешка е Скопје 2014, сега да сме во оваа позиција би ги инвестирале...

Скопје 27.05.21 | 21:21

Шилегов најави дека e подготвен да го руши „Скопје 2014“

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов во вечерашното интервју на телевизија Телма рече дека тој е спремен да се донесе закон за рушење на проектот „Скопје 2014“. -Нас...

Скопје 22.05.21 | 17:54

Мицкоски не го бендисува Скопје 2014

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во интервјуто за новиот број на неделникот „Фокус“ даде свое мислење за проектот „Скопје 2014“. Вели дека тој е повеќе...

Скопје 05.04.21 | 10:17

Град Скопје денес ќе ја урива галијата кај „Холидеј ин“

Град Скопје денеска почнува со уривање на галијата кај хотелот „Холидеј ин“. Галијата ќе ја отстрануваат екипи од ЈП „Улици и патишта“ со асистенција на полицијата. Шилегов...

Скопје 12.01.21 | 19:14

Шилегов најави отворање: Готов уште еден мост од проектот Скопје 2014

Екипите на Град Скопје почнаа да го расчистуваат кејот на реката Вардар околу новиот пешачки мост кај зградата на Македонскиот народен театар. Овој дел од кејот скоро...

Македонија 04.01.21 | 22:05

До вчера беше „кич и режим“, денес воодушевено и сложно се отвори барокната зграда за новото министерство

Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците од денес функционира во нови простории. Иако и во самото соопштение од министерството на Артан Груби објекот...

Скопје 30.09.20 | 12:57

Шилегов: Продолжуваме со остранувањето дивоградби од Скопје 2014

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов вели дека градската администрација продолжува со активностите за остранување на дивоградбите што се под нејзина надлежност,...

Скопје 29.09.20 | 14:56

Шилегов ги охрабрува институциите да ги остранат градбите од Скопје 2014

Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов вели дека институцијата со која тој раководи продолжува со активностите за остранување на дивоградбите што се под нејзина...

Македонија 28.06.20 | 23:00

Куновска: Шекеринска заборава дека се журкаше како домаќинка на Дајнерс ивент во објект на Скопје 2014

Поранешната пратеничка од редовите на СДСМ, Софија Куновска, која долго време отворено ја критикува сегашната гарнитура на партијата, овојпат се осврна на кампањските...

Скопје 13.04.20 | 18:16

Шилегов за грчки „Етос“: После изборите почнувам со рушење на „Скопје 2014“

После изборите ќе ми дадат зелено светло да почнам со рушење на спомениците oд проектот „Скопје 2014“, најавува скопскиот градоначалник Петре Шилегов во интервју за...

Македонија 22.11.19 | 14:28

Грчев потврди за 17.000 евра: Во две и пол години сум одработил и 20 пати од вредноста која сум ја примил

Во овие две и пол години како советник сум одработил и 20 пати повеќе од вредноста која ми е исплатена, вели архитектот Мирослав Грчев во изјава за „Република“, како...

Скопје 20.11.19 | 21:22

Шилегов: Само нека ми ги префрлат спомениците, ќе видите што е уривање

Скопје 2014“ е проект на централната власт, а не на локалната власт, рече поранешниот градоначаник на Скопје, Коце Трајановски вечерва во емисијата „Само вистина“, на...

Твитови 14.11.19 | 11:34

Единствени оригинални проекти ви се на Вице кафаните по Скопје

Многу ми е јако ова со грижава за гаражава од СК2014-та кај Автомакедонија, демек ќе се угушеле граѓаните, криви се обвинители, не знам што. Спроти улица им воскреснавте...

Македонија 19.12.18 | 16:01

Aдеми потврди: СЈО води истрага за уште 10 објекти од „Скопје 2014“

Вработени во Министерството за култура секојдневно фотокопираат документи на барање на Специјалното јавно обвинителство и Управата за финансиска полиција, откри...