Ознака: претседателски избори 2019
Македонија 23.02.19 | 13:40

Битолчани се потпишаа за Силјановска

Професорката Гордана Силјановска Давкова која е претседателски кандидат од најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ на идните претседателски избори во Република...

Македонија 23.02.19 | 13:30

Недвосмислена поддршка од Мицкоски и Мисајловски за сигурна победа на претседателските избори

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски како граѓанин се потпиша на кандидатурата на професорката Гордана Силјановска Давкова во подрачната единица на Министерството...

Македонија 23.02.19 | 12:11

Ивановска: Антикорупциска нема капацитет за претседателските избори

Во пресрет на претседателските избори, како и локалните во трите општини, односно Охрид, Ново Село и Дибер, претседателката на Антикорупциска комисија, Билјана Ивановска...

Македонија 23.02.19 | 10:37

Силјановска бара селфи од оние кои ќе се потпишат на нејзината кандидатура

Кандидатката за претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска ги повика подржувачите да излезат во канцелариите на ДИК и да си направат селфи како потврда дека го...

Македонија 22.02.19 | 22:19

Подем ќе ја поддржи Силјановска на претседателските избори

Партијата на Обединети демократи на Македонија – ПОДЕМ ѝ дава јавна и отворена поддршка на проф. д-р Гордана Силјановска Давкова, кандидат за претседател на Република...

Македонија 21.02.19 | 17:32

Заев му понудил на Касами неколку имиња, овој се колебал

Премиерот и лидер на СДСМ Зоран Заев денеска по средбата со претседателот на опозициското движење Беса изјави дека разговарале за неколку предлози за можен заеднички...

Македонија 20.02.19 | 19:00

СДСМ не само што ќе изгубат на избори, туку ќе завршат како Пасок во Грција

Најдобар доказ за тоа како СДСМ стојат со доверба кај народот е фактот дека тие избегаа од предвремени парламентарни избори. Ова го истакна потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ,...

Македонија 20.02.19 | 08:10

Продолжуваат разговорите за консензуален кандидат

Партискиот оглас на СДСМ за пријавување кандидати за претседател на државата заврши вчера, а официјално е позната само кандидатурата на поранешниот амбасадор Ѓорѓи...

Македонија 19.02.19 | 19:28

ГРОМ: Како никогаш до сега потребно е да излеземе во што поголем број

Граѓанската опција за Македонија-ГРОМ на синоќешната седница на Извршниот одбор одлучи да го повика своето членство и симпатизиерите задолжително да излезат на претстојните...

Македонија 19.02.19 | 18:38

ДПА би прифатила кандидат од власта

Владата треба да продолжи со нормализација на ситуацијата и внатре во државата и надвор. Со нормализација на функционирање на институциите на системот затоа што пред...

Македонија 19.02.19 | 16:43

Ќе се бира „претседател на државата“

Гласачите на претседателските избори ќе гласаат на ливчиња на кои ќе стои „претседател на државата“ , без новото име на земјава. „Канал 5“ од претседателот на ДИК...

Македонија 18.02.19 | 21:07

Со Албанец кандидат за СДСМ е исто како Барса да води два нула и да прими три гола од Работнички во судското време

Актерот Сашо Тасевски на својот Фејсбук профил напиша статус со кој упати порака до СДСМ дека ако излезат со Албанец кандидат многу Македонци иако не се вмровци ќе гласаат...

Македонија 18.02.19 | 16:03

Ахмети: Не е добро лидер на партија да се кандидира

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети по средбата со премиерот Зоран Заев во Клубот на пратениците рече дека одлуките што ќе се носат треба да бидат во корист на државата, мнозинството...

Македонија 18.02.19 | 14:53

Заев и Ахмети не се договорија за заеднички кандидат

Сега немаме договор за заеднички, консензуален претседателски кандидат, но заклучивме дека има основа да излеземе со таков кандидат. Тоа по партиските консултации...

Македонија 18.02.19 | 12:43

Честитка од Дорис Пак за кандидатурата на Силјановска

Вчера ме разбуди пораката: Драга Гордана, асоцијацијата на жени на ЕПП го честита изборот за кандидат за претседател. Со цело срце ти посакуваме голем успех, стоело во...

Македонија 17.02.19 | 22:15

Коалицијата предводена од СДСМ на претседателските избори ќе излезе со заеднички кандидат

Партиите од Коалицијата предводена од СДСМ, на вечерашната работна средба постигнаа начелна согласност на лидерско ниво, да застанат зад заеднички кандидат за претседател...

Македонија 16.02.19 | 18:50

Силјановска: Родена сум во турска куќа, од 10 години имам албанско побратимство

Не сум националист, јас сум за владеење на правото. Законите треба да бидат во рамки на уставот. Нешто лично ќе ви кажам, родена сум во турска куќа, а од 10 години имам албанско побратимство....

Македонија 16.02.19 | 17:09

Мицкоски: Да избереме човек кој никогаш не ја разочарал земјата

Во овој период често бев прашуван каков треба да биде кандидатот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ. И дозволете да се осврнам на ова прашање. Република Македонија мора да...

Македонија 16.02.19 | 16:24

Почна гласањето, делегатите на ВМРО-ДПМНЕ бираат меѓу деветте кандидати

Делегатите на ВМРО-ДПМНЕ почнаа да гласаат за избор на еден од деветте пријавени кандидати за претседател на државата. На гласачките ливчиња кандидатите се испишани...

Македонија 16.02.19 | 15:36

Силјановска: Заевизмот е ментална матрица – кажувам, заборавам, негирам

Тоа што сум денеска тука го покажува реформскиот и демократски капацитет на ВМРО-ДПМНЕ да отвори порта на еден натпартиски кандидат. Не е доволно само да се нарекувате...