Ознака: претседателски избори 2019
Македонија 04.04.19 | 19:36

Мицкоски до Заев: Врати ги парите, а дотогаш ќе мора да му се радуваш на селфито со Ципрас

Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, пред присутните граѓани на митингот во Виница, ја искоментира и вчерашната изјавата на актуелнит премиер Зоран Заев дека...

Македонија 04.04.19 | 19:22

Блерим Река со протестна нота до албанската амбасада поради вклучувањето на Селмани во кампањата на Пендаровски

Изборниот штаб на независниот кандидат на претседателските избори, Блерим Река испрати протестна нота до амбасадата на Албанија во земјава, поради вклучувањето во...

Македонија 04.04.19 | 19:05

Мицкоски: Заев да ги врати 8.5 милиони евра од Глобал и едно евро за Вицето, па ќе се радува на заедничка слика

Бев во Зрновци и тука пред домаќините сакав на почетокот сакам веднаш да одговорам бидејќи вчера Заев ме покани да сум се сликал со него. Не е проблем, еве прифаќам, но...

Македонија 04.04.19 | 14:47

Силјановска: Дајте ми доверба за да ги отворам процесите!

Универзитетската професорка Гордана Силјановска Давкова, како кандидат на опозицијата во претседателската трка, очекува да продолжи ниското ниво на напади кон нејзината...

Македонија 03.04.19 | 23:24

Време е другите да покажат дека се Европејци и да гласат за кандидиат Албанец

Мојата кандидатура го носи симболот на единството на Албанците, а тоа го покажува и зборот што јас го употребувам „сојуз-беса“ што произлегува од двата политички субјекти...

Македонија 03.04.19 | 23:22

Касно е, касно е Стево, доцна е веќе, кога требаше тебе те немаше, доцна е сега

Бев дел од гарди од гардискиот батаљон, прва гардиска чета, во гардата на Република Македонија. И секогаш кога доаѓаше висок гостин државник, премиер претседател не...

Економија 03.04.19 | 23:04

Владата ги намали пензиите за да има повеќе пари да вртат тендери во четири очи

Што ветуваше Владата на СДСМ, а штооствари од ветеното? На оваа тема вечерва говореше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. Тој од бината во Кавадарци за време митингот...

Македонија 03.04.19 | 22:58

Мерилин на Кенеди, Заев на Стево: Среќен роденден претседателе

Премиерот Заев на денешната конвенција која се одржа, заедно со пристутните му ја испеаа ,,Happy Birthday” на кандидатот за претседател од СДСМ Стево Пендаровски. Тие се качија...

Македонија 03.04.19 | 22:37

Пендароски за Селмани: Првиот македонски Барак Обама

На вечераната конценција на СДСМ во салата „Борис Трајковски“ во Скопје присуствуваа премиерот Зоран Заев, министри, пратеници, градоначалници, членови и симпатизери...

Скопје 03.04.19 | 22:17

Николовски на средба со граѓаните на општина Аеродром

Вечерва бев во посета на општина Аеродром. Аеродром е за професорката Гордана Силјановска Давкова за Претседател на Македонија! Победуваме во скопски Аеродром, победуваме...

Македонија 03.04.19 | 22:14

Пендаровски: Мојот принцип како претседател ќе биде слоганот на Шарената револуција

Само сакам да порачам дека не смееме да се коцкаме со иднината на земјата и да ставиме под ризик се што успеавме да постигнеме. Да му дадеме легитимитет на патот што го...

Македонија 03.04.19 | 22:14

Сигурна сум дека Стојанче Стоилов нема да рече Македонија

Мислам дека надвор треба да водиме не само традиционална дипломатија – ова се нашите дипломати, посочи вечерва Гордана Силјановска Давкова од Кавадарци каде од бината...

Македонија 03.04.19 | 21:59

Двајца бираат, а 81 фикус дигаат раце како што ќе им кажат

Во ваков парламентарен систем, претседателот нема многу силни функции, но тој има шанса да биде модератор, да биде неутрален, арбитар, да укажува, да предупредува, зошто...

Македонија 03.04.19 | 21:52

Додека луѓето крварат и мака мачат како први со први да го скрпат, тие скијаат и шопингуваат во Дубаи

Со победа на Гордана Силјановска Давкова на претседателските избори, ВМРО-ДПМНЕ најавува и крај на владеењето на Зоран Заев и СДСМ. Зедно со Гордана Силјановска Давкова,...

Македонија 03.04.19 | 21:39

Не се оди во Брисел на „Титаник“

Да излеземе на овие избори, од една страна за да избереме некому кому му веруваме, ама и од друга страна за да им покажеме дека народот ги видел соголени, дека видел дека...

Македонија 03.04.19 | 21:18

Се фалат со нашата Армија, меѓутоа заборавија да ја облечат

Решена сум да не ја срамам државата, да направам еден мал чекор за мене, но пресуден за демократијата, а верувам дека Европската унија тоа ќе го препознае. Ова вечерва...

Македонија 03.04.19 | 21:00

Изборот на конвенција, а не во хотел, покажа дека ВМРО-ДПМНЕ чекори кон вистински реформи

Пред огрмониот број на граѓани кои вечерва се собраа на плоштадот во Кавадарци за митингот на ВМРО-ДПМНЕ, кандидатот за претседател Гордана Силјановска Давкова на почетокот...

Македонија 03.04.19 | 20:49

СДСМ се обидува да се искупи за срамот: Ајде да ја испееме химната

Кандидатот за претседател на СДСМ, Стево Пендаровски, вечерва на конвенцијата во Борис Трајковски, ги повика присутните заедно со него и оперската пејачка Весна Гиновска...

Македонија 03.04.19 | 20:22

ВО ЖИВО: Митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Кавадарци

На третиот ден од кампањата денеска, со почеток од 20:30 часот, ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата За заедничка Македонија ќе одржи митинг во Кавадарци. Пред народот ќе се обратат...

Македонија 03.04.19 | 20:13

Мицкоски до Заев: Овој народ на 21-ви ќе ви покаже што значи гневот на народот

Нема да има правда и нема да има мир додека не ја поправиме неправдата која ја нанесе оваа влада, а тој поход започнува со победа на 21-ви април. Потврда на таа победа доаѓа...