Ознака: претседателски избори 2019
Економија 13.04.19 | 20:45

40.000 вработени во администрација, а што прават?

Професорката Гордана Силјановска Давкова на вечерашниот централен митинг пред Владата во Скопје, се осврна на најавите од власта дека ќе требало да ангажираат огромен...

Македонија 13.04.19 | 20:29

Силјановска: Да излеземе на избори, да не дозволиме претседателот да се бира со пазар

Кандидатката за претседателка од ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска Давкова на вечерашниот митинг пред Владата ги повика граѓаните на масовна излезност на изборите. -Доаѓа...

Македонија 13.04.19 | 20:22

Пред вас стои жена, зошто на Македонија ѝ треба жена! Работиме трипати повеќе од мажите, тоа нè прави трипати посилни

Не сум јас хероината, вие сте хероите, вие сте Македонија, а јас само ќе се обидам да бидам вашиот глас, ум, став, порака. Постојано ќе докажувам дека сум со вас, дека не...

Македонија 13.04.19 | 20:14

Народот во еден глас му испрати порака на Заев: Предавник, предавник!

Илјадници македонски граѓани пред Владата на Република Македонија извикуваат „предавник, предавник! Тие му испраќаат порака на актуелниот премиер Зоран Заев, револтирани...

Македонија 13.04.19 | 20:07

Митингот на ВМРО-ДПМНЕ во Скопје низ фотографии

ВМРО-ДПМНЕ вечерва се сплоти пред Владата на Република Македонија во борба за Правда за Македонија.  

Македонија 13.04.19 | 19:48

Илјадници срца чукаат во еден ритам кога Дурловски пее „Денес над Македонија се раѓа“

Момент од кој не може а да не ве полазат морници – Игор Дурловски ја пее химната на Македонија. Ретко кој ги задржа емоциите кога вечерва илјадници присутни на централниот...

Македонија 13.04.19 | 19:44

Река народ се движи кон Владата, ечи „Нешто ќе те питам бабо“

Река народ се движи кон Владата на Р.Македонија каде вечерва се оддржува централниот митинг на ВМРО-ДПМНЕ во оваа кампања за претседателските избори закажани за наредната...

Македонија 13.04.19 | 19:31

Големото знаме пристигна пред Влада, граѓаните се собираат за централниот митинг

Со паролата „Да живее Република Македонија“ огромен број на граѓани вечерва се собраа пред зградата на Владата, каде ВМРО-ДПМНЕ денеска ќе го одржи централниот митинг...

Македонија 13.04.19 | 18:59

ВО ЖИВО: Голем митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Скопје

ВМРО-ДПМНЕ денеска со почеток во 19 часот пред Владата на Република Македонија ќе го одржи митингот во Скопје. На истиот се очекува да се обратат лидерот на партијата...

Македонија 13.04.19 | 16:59

Ахмети: Ако сакаме да живееме во оваа земја, да работиме на нашите вредности

Демократската унија за интеграција својата кампања во рамките на претседателските избори денеска во попладневните часови ја одржа во Општина Кичево, каде преседателот...

Калеидоскоп 12.04.19 | 23:51

Супермен Пендаровски: Јас сум најубавиот кандат на овие избори

За прв пат во историјата македонските политичари читаат твитови за нив. Иако есмисијата е стара, снимена во пресрет на парламентарните избори во 2016 година, добро е да...

Македонија 12.04.19 | 23:06

Од здравствени причини не дојдов во Крушево, се гледаме во вториот круг

Провесорката Гордана Силјановска Давкова на Фејсбук им се обрати на жителите на Крушево, кои вечерва не ги почести со совето присуство на митингот во рамките на кампањата...

Македонија 12.04.19 | 23:01

Морници ќе ве полазат од атмосферата во Прилеп

ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија” вечерва одржаа голем народен митинг во Прилеп. ПП е за патриотски Прилеп Пред големиот број прилепчани се обратија...

Македонија 12.04.19 | 22:28

ПП е за патриотски Прилеп

Табличката ПП мене ме потсетува на патриотски Прилеп, на победнички Прилеп, на победа, ги поздрави прилепчани претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски. На победнички...

Македонија 12.04.19 | 22:07

Јас имам одговорност да понудам решение за сè што било погрешно во минатото

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски од Прилеп им порача на прилепчани, но и на сите од власта и од СДСМ кои го прозиваат јавно да се откаже од некои политики...

Македонија 12.04.19 | 21:49

Сплотени да продолжиме по патот по кој тргна Македонија

Стево Пендаровски, заедничкиот кандидат за претседател поддржан од граѓаните и од 30 политички партии од сите етнички задници, на трибина со жителите на Арачиново, рече...

Македонија 12.04.19 | 21:37

Силјановска: На 21 април треба да им кажеме дека нивното време завршува

Гордана Силјановска, кандидат за претседател, денеска на митингот во Прилеп подвлече дека на 21 април треба да им кажеме дека нивното време завршува. Досега ние се грижевме...

Македонија 12.04.19 | 21:20

Река: Во држава каде што граѓаните не се чувствуваат еднакви треба да ги смениме нештата

Во држава каде што граѓаните не се чувствуваат еднакви и каде имаме неодговорни политичари, како во изминативе 18 години, а тоа предизвика голем егзодус, треба да ги смениме...

Македонија 12.04.19 | 21:02

Името го продадоа, па го сквернават ликот на Блаже Конески

Името ни е свето, ќе сакаат да ни го земат, пишуваше Блаже Конески, а овие измамници кои го пордадоа името, денес го ставаат Блаже Конески во спотовите од оваа кампања,...

Македонија 12.04.19 | 20:19

За камапањата Силјановска-Давкова потрошила 167.400 евра

Извештајот на претседателската кандјдатка на ВМРО ДПМНЕ Гордана Силјановска Давкова доцна попладнето е објавен на сајтот на Државната изборна комисија. Во текот на...