Ознака: претседателски избори 2019
Македонија 16.04.19 | 14:37

Кога премиерот ја води кампањата, мора да останете будни

Во интервју за Нова Македонија професрката Гордана Силјановска Давкова, кандидатка за претседателка поддржана од коалиcијата на ВМРО-ДПМНЕ, не сака да калкулира со...

Македонија 16.04.19 | 14:27

Бидете доследни на она во што верувате, живот без идеали е како куќа без темели

До разочараните членови на СДСМ, оние на коишто вистински им значи Македонија и кои знаат дека корупцијата и криминалот не се работи кои се оправдуваат.До оние кои што...

Македонија 16.04.19 | 14:26

Со маица од Пендаровски, на работно место во администрација

Не престануваат злоупотребите и поистоветувањето на државата со партијата. Економски Лидер објави фотографии од раководителот на секторот за хортикултура во Ј.П...

Македонија 16.04.19 | 14:15

Заев: ВМРО-ДПМНЕ сака да се врати на власт, ама мало сутра!

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, на синоќешниот митинг во Куманово порача дека ВМРО-ДПМНЕ „мало сутра“ ќе се врати на власт. Ги слушам како се прават поголеми патриоти и...

Македонија 16.04.19 | 13:35

Зеколи: Дел од Бихаќка е против Стево и се надева на колапс

Аналитичарот Арсим Зеколи на својот Твитер искоментира за шпекулациите во однос на караниците и недоразбирањата во владејачката СДСМ, како и евентуалниот распад на...

Колумни 16.04.19 | 11:37

Дали претседателските избори ќе бидат огледало на демократијата?

Михајло Маневски Власта е одговорна за спроведување на регуларни избори Дали ќе се спроведат фер и демократски претседателските избори е најзначајното прашање кое...

Македонија 16.04.19 | 11:18

Не потклекнувајте им на уцените, зад параванот сте сами со честа и угледот

Се обраќам до вработените во јавната администрација, која оваа власт неоправдано ја запоставува, игнорира, истовремено ја притиска и се однесува нетолерантно. Сите...

Македонија 16.04.19 | 09:27

ДИК утре треба да го предаде изборниот материјал до општинските изборни комисии

Државната изборна комисија најдоцна до утре треба да го предаде изборниот материјал за претседателските избори и предвремените лоакани во три општини. Според роковникот...

Македонија 16.04.19 | 08:19

Силјановска во Аеродром и Гази Баба, Пендаровски во Гостивар

Кандидатите за претседател на државата и денеска во рамки на кампањата ќе ги претстават своите изборни програми на средби со граѓани и митинзи. На 16-от ден од кампањата,...

Македонија 16.04.19 | 08:07

Мицкоски: Време е за нова генерација политичари, Силјановска е симбол на правдата

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на вечерашниот митинг во Валандово рече деке е време за нова генерација на политичари, а Гордана Силјановска Давкова...

Македонија 16.04.19 | 08:00

Пендаровски го добил југото на лотарија

Пендаровски откри дека „југото“ го добил на лото, односно на лотарија, и затоа веројатно му е толку драго. Во емисијата Топ тема на Телма на прашање на новинарката „дали...

Македонија 16.04.19 | 07:27

По победата на 5 мај, ВМРО-ДПМНЕ и народот ќе формираат влада

По победата на 5 мај ќе следат предвремени парламентарни избори, а ВМРО-ДПМНЕ во коалиција со народот и со коалицијата за подобра Македонија ќе ја формира идната влада,...

Македонија 15.04.19 | 23:53

Заев: Јас сум најпопуларен политичар кај Албанците

За својот противкандидат Блерим Река, премиерот Зоран Заев вечерва во „Клик плус“ истакна дека го почитува многу, но дека му замерува што бара поддршка само од Албанците,...

Македонија 15.04.19 | 23:30

Пендаровски: Не ми требаат гласовите од Река во вториот круг

Кандидатот за претседател од СДСМ и ДУИ, Стево Пендаровски во вечерашното гостување на телевизија Телма рече дека тој е задоволен од последните анкети. Јас сум задовоелн...

Македонија 15.04.19 | 23:12

Заев: Македонија е како кумановски мезал’к

На митингот во Куманово лидерот на СДСМ и премиер Зоран Заев, ги повика кумановци да гласаат за кандидатот Стево Пендаровски. Нагласувајќи го мултиетничкиот карактер,...

Македонија 15.04.19 | 22:55

Силјановска-Давкова: Oд вас зависи нашиот, но и нивниот мандат

Кандидатот за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Силјановска Давкова вечерва се обрати на граѓаните во Гевгелија. Силјановска Давкова посочи дека...

Македонија 15.04.19 | 22:54

Анкета на Гласот на Америка: Македонија е подготвена за жена претседател

Според анкетата која ја спроведе Гласот на Америка на македонски јазик, Република Македонија е отворена жена да ја води државата. Еве како испитаниците одговориле на...

Македонија 15.04.19 | 22:08

Анкета на „Маркет Вижн“: Водство на Гордана Силјановска Давкова и ВМРО-ДПМНЕ

Македонија се движи во погрешна насока, ова го покажува последната анкетата на „Маркет Вижн“, спроведена по барање на Пресинг ТВ. На една недела пред одржувањето од...

Македонија 15.04.19 | 22:07

Пендаровски: Јас сум задоволен, мојот рејтинг е поголем од рејтингот на СДСМ и на коалицијата

Кандидатот за претседател од СДСМ и ДУИ, Стево Пендаровски во вечерашното гостување на телевизија Телма рече дека тој е задоволен од последните анкети. Јас сум задовоелн...

Македонија 15.04.19 | 21:58

Пендаровски: Очекувам поддршка од Димитров, ама нема да го молам

Министерот за надворешни работи Никола Димитров, иако поминаа повеќе од две недели од кампањата за претседателските избори, не му даде значителна поддршка на Стево...