Ознака: пи 2020
Македонија 30.06.20 | 21:10

Николоски ги повика граѓаните масовно да излезат на избори: Во изборна единица 4 јас и мојата партија водиме преку четири проценти

Александар Николоски, носител на листата на кандидати за пратеници во ИЕ 4 во вечерашното гостување на телевизија Канал 5 на емисијата „Само вистина“ ги повика граѓаните...

Македонија 30.06.20 | 20:34

Aнкета: Мицкоски убедлив на ТВ-дуелот, Заев нервозен и дефокусиран

Убедлив настап на следниот премиер, е само еден од позитивните коментари под анкетата објавена на Фејсбук. На прашањето кој е победник во денениот телевизиски дуел...

Македонија 30.06.20 | 19:55

Николоски: Водам 4% пред Заев, убеден сум во победата на ВМРО-ДПМНЕ

Според сите расположливи анкети кои јас сум ги видел 4% сум во предност пред Зоран Заев во изборната единица 4 додека ВМРО-ДПМНЕ на ниво на територијата на Република Македонија...

Македонија 30.06.20 | 19:33

Мицкоски: Европската унија ги затвори границите за државата, зошто се некадарни да се справат со короната

Христијан Мицкоски, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, на вечерашната дебата на телевизијата 24, истакна дека Европската унија ги затворила границите затоа што власта е некадарна...

Економија 30.06.20 | 19:21

Лукаревска во Липково: Ја покачивме социјалната помош за 300%

Носителката на ИЕ 2 Сања Лукаревска, при посетата на општина Липково, рече дека е горда што е носителка токму на ИЕ2, бидејќи таа е достоинствен репрезент и пример за разноликост,...

Македонија 30.06.20 | 19:18

Заев: Јас сум чесен политичар

„Цела кампања ја водите со Зоран Заев, сите спотови ви се со мене, јас сум чесен политичар“, изјави Зоран Заев на телевизиската дебата на ТВ 24 на која се соочи со лидерот...

Македонија 30.06.20 | 19:16

Мицкоски: Наместо „можеме“ слоганот на Заев требаше да биде „можевме“

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на вечерашниот ТВ дуел на 24 телевизија истакна дека слоганот на Заев и СДСМ наместо „можеме“ требаше да биде „можевме“...

Македонија 30.06.20 | 19:00

Мицкоски: Излезе Боки со кој се сликавте и кажа дека сите пари завршиле кај вас

Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ во дуелот на ТВ 24, одговори на обвинувањата на Заев за нелегалното финансирање на кампањата на ВМРО-ДПМНЕ, посочувајќи дека...

Македонија 30.06.20 | 18:54

Заев: Јас сум човекот кој ги пријавил сите криминали, меѓу кои и случајот „Рекет“

Ако Зоран Заев го дигаше телефонот, како што правеше ВМРО-ДПМНЕ, можеби и ќе имаше луѓе во затвор, изјави лидерот на СДСМ, Зоран Заев во тв дуелот на Тв 24. Вака тој ја искоментира...

Македонија 30.06.20 | 18:52

Мицкоски до Заев: Ви тежат ли рекетираните пари кои ги земавте во џебот?

Слушнавме како лицето Бојан Јовановски вели рекетираните пари завршија таму и таму. И до ден денес никој не го повика Заев да каже за ова. А во еден ист таков материјал...

Македонија 30.06.20 | 18:52

Зибери: Јас како прв премиер Албанец ќе воведам пензија за сите жени кои немаат ниту еден ден работен стаж

Кандидатот за прв премиер Албанец, Насер Зибери, денеска во паркот Чаир претстави една од своите заложби за првите 100 дена како Премиер. Тој денеска им се обрати на пензионерите,...

Македонија 30.06.20 | 18:49

Заев вие зборувате за чест, па јас мислев ова треба да биде сериозна дебата, ве гледаат луѓе

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на првата телевизија дебата со претседателот на СДСМ, Зоран Заев што се емитуваше на телевизија 24 рече дека очекувал сериозна...

Македонија 30.06.20 | 18:38

Мицкоски до Заев: Реформатор не може да биде човек обремен со судски случаи

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски вечерва на првиот дуел во оваа камања, на телевизија 24 му порача на Зоран Заев дека човек обремен со судски случај за поткуп...

Македонија 30.06.20 | 18:34

Заев: Ќе биде направена комплетна проверка на имотната состојба на судиите

Лидерите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, Христијан Мицкоски и Зоран Заев во предизборен дуел дебатираат на Телевизија 24 -Владата во минатиот период заедно со Венецијанската комисија,...

Македонија 30.06.20 | 17:29

Мисајловски: Ќе изградиме многу нови училишта, но и ќе ги реконструираме старите

Го посетив и основното училиште “Тихомир Милошевски” во населеното место Ново Село, Ѓорче Петров. Заедно со кандидатот за пратеник во ИЕ2 Бојан Стојаноски констатиравме...

Македонија 30.06.20 | 16:11

Мисајловски во Кучково: ВМРО-ДПМНЕ се обврзува на зачувување на историското богатство во Македонија

Потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ и носител на листата во изборната единица 2 Владо Мисајловски денеска беше во посета на манастирот „Свети Трифун“ во селото Кучково. Дојдов...

Македонија 30.06.20 | 15:00

Болните и изнемоштени за гласање на изборите ќе се пријавуваат од утре

Почнува пријавувањето на болните и изнемоштените лица, кои можат да го искористат своето право на глас на 14 јули односно ден пред изборите. Претседателката на Општинската...

Македонија 30.06.20 | 14:02

Чулев: Засилени оперативни активности во Штип за спречување изборни нерегуларности

Организирање мирни, фер, демократски и безбедни избори, беше во фокусот на разговорите на денешната средба на министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев со раководството...

Македонија 30.06.20 | 13:24

Заев: Јас сум ВМРО, а револуционерите повторно ќе се втурнат во грбот

На вчерашната gраѓанска трибина на коалицијата „Можеме“ во Гевгелија, лидерот на СДСМ Зоран Заев меѓудругото изјави дека тој бил ВМРО. ВМРО, јас сум ВМРО сега да можат...

Економија 29.06.20 | 23:50

Мисајловски: Имаме 1.000 проекти за експресни патишта и поголеми пензии и плати

Носителот на листа на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ 2, Владо Мисајловски вечерва се пред Кумановчани вети дека ќе разговара за сите проблеми што ги тиштат, за урбаниот хаос што се...