Ознака: локални избори 2021
Економија 22.10.21 | 20:52

Мицкоски: По трет пат Заев вели дека ја разбрал пораката од народот, а тендерите во РЕК и понатаму врват, Ден Дончев во бегство, а Вице испорачува список по фирмите

Зоран Заев вели дека доколку загубел на овие избори во Скопје и другите места низ државата ќе си заминел од местото премиер. Јас велам на 31-ви октомври да му помогнеме...

Скопје 22.10.21 | 20:41

Котлар: Создаваме нова иднина – Пешачки зони во централното подрачје и дозволената брзина да не биде над 30 км на час

Наташа Котлар, кандидат за градоначалник на општина Центар од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, вечерва во емисијата ,,Само вистина” на телевизија Канал 5 дебатираше со својот...

Македонија 22.10.21 | 20:39

Димитриевски: Ќе направам сè СДСМ да се реформира, затоа што ги изгуби принципите на државотворност и демократија

Независниот кандидат за градоначалник на општина Куманово Максим Димитриевски, во вечерашното гостување на Топ Тема на телевизија Телма изјави дека уште е член на...

Скопје 22.10.21 | 20:33

Арсовска: Подобрена инфраструктура, зелени површини и сообраќаен ред за Општина Карпош

„Во еден од урбаните делови од Карпош, каде што до сега се закопуваше нелегален отпад треба да никне нов парк, затоа што наместо да расте бројот на диви депонии, јас се...

Македонија 22.10.21 | 20:24

Димитриевски: Ќе направам сè СДСМ да се реформира, затоа што ги изгуби принципите на државотворност и демократија

Независниот кандидат за градоначалник на општина Куманово Максим Димитриевски, во вечерашното гостување на Топ Тема на телевизија Телма изјави дека уште е член на...

Скопје 22.10.21 | 20:19

Котлар: Детектиравме објект во Капиштец и сакаме едниот дел да биде градинка, а другиот дневен престој за ранливите категории

Кандидатката за градоначалник на општина Центар, Наташа Котлар, вечерва во емисијата „Само вистина” која се емитува на телевизија Канал 5 дебатираше со својот противкандидат...

Македонија 22.10.21 | 19:57

Граѓанска трибина на СДМС со наслов „Обединети до победа за Битола“

СДСМ вечерва одржува граѓанска трибина пред Офицерскиот дом во Битола. На трибината говорник е претседателот на СДСМ Зоран Заев, како и кандидатот за градоначалник...

Скопје 22.10.21 | 19:31

Котлар: Ми се допаѓа што токму лица незадоволни од власта се дел од Советот, тие непристрасно ќе бидат коректор на политиките на градоначалникот

Кандидатката за градоначалник на општина Центар, Наташа Котлар, вечерва на дебата во емисијата „Само вистина” која се емитува на телевизија Канал 5, запрашана за шареноликоста...

Македонија 22.10.21 | 19:18

Следете во живо: Мини митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Демир Хисар

ВМРО-ДПМНЕ денеска ќе одржи мини митинг во Демир Хисар на кој ќе се обрати и лидерот на партијата Христијан Мицкоски. Мини митингот следете го во живо.

Македонија 22.10.21 | 19:05

Героски: Меѓу два круга шверцуваат алкохол и цигари како „дипломатска пошта” и сакаат избори да добијат

Меѓу два круга шверцуваат алкохол и цигари како “дипломатска пошта”. И сакаат избори да добијат…, пишува новинарот Бранко Героски на својот фејсбук профил. &

Скопје 22.10.21 | 17:00

Арсовска се сретна со кандидатите за градоначалници на Чаир и Гостивар, Сали и Таравари

Кандидатката за градоначалничка на Скопје, Данела Арсовска, се сретна со кандидатите за градоначалници за Чаир и Гостивар, д-р Беким Сали и д-р Арбен Таравари, со кои...

Македонија 22.10.21 | 16:40

Папазов: Ќе изградиме целосна инфраструктура за водоснабдување и одводнување на Пониква, нов ски-лифт и ски-патека

Kандидатот за градоначалник на општина Кочани, од ВМРО-ДПМНЕ, Љупчо Папазов, најави дека има проект со кој на Пониква ќе биде изградена целосна инфраструктура за водоснабдување...

Скопје 22.10.21 | 15:44

Го ставиле во смет да држи прес, демек многу сработел

Неизметено, неискосено, диви треви, коли се испокршија од дупки и несработено, го ставиле у смет да држи прес демек многу сработел, коментира портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ...

Скопје 22.10.21 | 15:27

Поранешен директор од СДСМ: Е па, Шиле, дојде време јас да се смеам, време е за мајка на градот

Поранешниот претседател на Одборот на Јавното претпријатие за стопанисување со станбен и деловен простор, Џеват Исени од СДСМ,  кој своевремено беше разрешен, вели...

Скопје 22.10.21 | 14:59

Арсовска на средба со родители на лица со посебни потреби: Ќе формираме национален регистар на лица со посебни потреби и ќе отвориме Центар за грижа

Независната кандидатка за градоначалник на Скопје, Данела Арсовска, денеска се сретна со претставници од здружението „Ресурсен Центар на родители на деца со посебни...

Македонија 22.10.21 | 14:56

Мицкоски: Заев најави оставка ако го загуби Скопје и другите големи градови, народе ајде на избори во недела да му помогнеме во таа одлука

Јас кажував во моите говори дека волкот влакното го менува, ама не и карактерот. Навиканти сме на променливите позиции на Зоран Заев во изминативе 52 месеци откако е претседател...

Економија 22.10.21 | 14:39

Мицкоски: Носиме голема странска мултинационална компанија да инвестира во Битола

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска во Битола им заблагодари за големиот успех во првиот круг, за мнозинството советници во Советот на Општина Битола...

Македонија 22.10.21 | 14:38

Народе на Македонија, излези и гласај!

Народе на Македонија, Македонци, Албанци, Турци, Роми, Власи, Срби, Бошњаци мора да знаете дека мојата битка е и ваша битка, а целта ни е иста. Земете учество во создавањето...

Македонија 22.10.21 | 14:30

СДСМ врши притисок врз гласачите во Дебарца, Ногачески ги прашува: Ова е таа демократија што ја промовирате секојдневно!?

Деновиве сè повеќе мои гласачи ми пристапуваат и ме известуваат дека се под притисоци и закани во вториот круг да не гласаат за мене, oбјави независниот кандидат и актуелен...

Македонија 22.10.21 | 14:11

ВО ЖИВО: Мицкоски во посета на Битола

Следете ја во живо прес-конференцијата на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, кој денеска е во посета на Битола: