Ознака: локални избори 2021
Македонија 29.10.21 | 23:41

Се надевам еден ден ќе зборуваме за времето на жените и женскиот модел на управување, по примерот на Данела и Наташа

Пратеничката Гордана Силјановска Давкова вечерва упати директна поддршка за двете жени кои влегоа во трка за градоначалничка функција. Таа порача дека е крајно време...

Македонија 29.10.21 | 23:38

Министерот на кого му ракоплескавте, интензивно се дружи со контроверзниот Нефи Усеини, градоначалникот во сенка на Охрид

Ако падне Венко, паѓаме сите. А за да н паднеме, ќе го вивнеме Венко во таваните. Со посебен пиетет вечерва СДСМ ја сподели информацијата дека потпретседателот на партијата...

Скопје 29.10.21 | 23:38

Половина час пред полноќ ЛДП и ДОМ му го свртија грбот на Шилегов: Ќе го поддржат само Курто Дудуш во Шуто Оризари

Лидерот на ЛДП Горан Милевски спот на Фејсбук најави дека единствен кандидат зад кој ќе застанат во недела е Курто Дудуш за градоначалник на Шуто Оризари. На сите други...

Скопје 29.10.21 | 23:31

Скопје ќе биде гордо со Данела Арсовска

Скопје ќе биде гордо со Данела Арсовска.    Недела е денот. Bрој 82 за модерно Скопје – порача Влатко Ѓорчев.

Македонија 29.10.21 | 23:29

Јовановски: ДУИ велат дека не го даваат Кичево на Македонец, а јас сум женет со Албанка и имаме три деца

Жално е што другата страна форсира национализам и тоа го прават само подолго да се одржат на власт. Кога викаат дека не го давале Кичево на Македонец е жално, јас сум...

Македонија 29.10.21 | 23:20

Позитивна на корона оди од врата на врата, лобира за избори?!

Локација : Пицерија Лагондола населба Драчево датум 26.10.2021 година во 21.30 часот Читател на Република се обрати до нашата редакција со тврдење дека кандидат за градоначалник...

Македонија 29.10.21 | 22:58

Пендаровски: Гласањето в недела мора да помине во фер и демократска атмосфера

„Гласањето в недела мора да помине во фер и демократска атмосфера како што и личи на држава која е членка на НАТО и пред започнување преговори со Европската унија“,...

Македонија 29.10.21 | 22:52

Арсовска: Одиме масовно на гласање за да ставиме крај на овие нечисти политички игри

Кандидатот за градоначалник на Скопје, Данела Арсовска, која на овие избори излезе како независен кандидат, поддржан од ВМРО-ДПМНЕ, непосредно пред почетокот на изборниот...

Македонија 29.10.21 | 22:47

Димитриевски: Вие ме познавате мене, јас ве познавам вас! Одиме заедно, за мое, за твое, за наше Куманово!

Кандидатот за градоначалник на Куманово, и воедно, сѐ уште актуелен градоначалник, Максим Димитриевски вечерва испрати порака до кумановци. Независниот кандидат, кој...

Македонија 29.10.21 | 22:39

Димитриевски: Верувам дека поддршка ќе добијам и од моите социјалдемократи, од неопределените и од сите граѓани на Куманово

Во вечерашната емисија на Алсат М телевизија, независниот кандидат за градоначалник на општина Куманово Максим Димитриевски изрази верување дека ќе ја добие повторно...

Македонија 29.10.21 | 22:36

Илиевски: Во недела одиме на голема победа, за Куманово да оди напред

Неколку часа пред изборниот молк, кандидатот за градоначалник од редовите на СДСМ и Коалицијата, Оливер Илиевски на својот фб профил упати јавен повик до граќаните...

Македонија 29.10.21 | 22:33

Таравари: На работ сме на ново парламентарно мнозинство кое ќе даде идеи за граѓаните да создадат добар живот овде

Кандидатот за градоначалник на Гостивар од Алијанса за Албанците, Арбен Таравари, најавува формирање ново парламентарно мнозинство, чиј приоритет во работата ќе биде...

Скопје 29.10.21 | 22:31

Енис Хаџиќ: Гласам против Шилегов

Фронтменот на групата „Ласт експедишн“ Енис Хаџиќ – Енко со поддршка за кандидатот за градоначалник на Скопје, Данела Арсовска. -Ебате партијата на која најсветлата...

Македонија 29.10.21 | 22:28

Тозиевски: Јас Ви ветувам работа и труд, како и посветеност во текот на целиот мандат во општина Ресен

Кандидатот за градоначалник на Ресен, Јован Тозиевски преку видео порака ги повика граѓаните масовно да гласаат во недела. -Почитувани сограѓани, Ве повикувам во недела...

Македонија 29.10.21 | 22:24

Мицкоски: За два дена ќе се комплетира тимот кој ќе го води Скопје, затоа во недела да излеземе масовно и да гласаме за Арсовска, Котлар и Јакимовски

Јас сум убеден дека за два дена од денес ќе се коплетира тимот за Град Скопје на ккој веќе актуелните градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ ќе му се придружат и Данела Арсовска,...

Македонија 29.10.21 | 22:21

Јовановски: Здружено, заеднички, можеме и одиме на победа!

Почитувани сограѓани, почитувани жители на Општина Кичево. Со вечерашниот мини-митинг ја завршуваме кампањата, на наше огромно задоволство со нас беше и потпретседателот...

Скопје 29.10.21 | 22:18

Мицкоски: Четири години Карпош не се развива, освен бетонот кој никнува во некогашните паркови

Карпош во недела одлучува за својата иднина и може секој да си наоѓа некаква причина, забелешка и критика, но две работи се сигурни кога се работи за Стевчо Јакимовски,...

Македонија 29.10.21 | 21:30

Димитриевски: Граѓаните се најголемиот добитник на изборите, покажавме дека тие се пред политиката

Независниот кандидат за градоначалник Максим Димитриевски потенцираше дека граѓаните во Куманово се најголемиот добитник по овие избори, бидејќи самите со нивното...

Скопје 29.10.21 | 21:26

Котлар: Буџетот на Центар ќе се носи со учество на граѓаните, ќе ги зголемиме и зелените површини

Буџетот на општината секогаш мора да се носи со учество на граѓаните, тоа го налага и Законот за локална самоуправа, бидејќи тоа се пари кои во општината одат во страна...

Македонија 29.10.21 | 21:23

Коњановски: Посветено ќе се работи на гасификацијата и топлификацијата, како и на тоа Битола да стане туристичка дестинација во светски рамки

Верувам дека заедно со вас може да го запреме уназадувањето на Битола, гарантирам дека Битола може да биде економски развиена, да има нови работни места, младите да останат...