Ознака: локални избори 2021
Македонија 12.09.21 | 15:10

Алтернатива го повлече кандидатот за Киево: Не сака да го дели албанскиот глас, ќе го поддржи Фатмир Лимани

Три дена по објавувањето Алтернатива го повлече кандидатот Мазлам Османи за општина Кичево. Од партијата велат дека не можат да прават нешто што им оди на штета на Албанците,...

Македонија 12.09.21 | 15:01

Eдинствена Македонија ќе ги поддржи кандидатите за градоначалници на ВМРО-ДПМНЕ

Претседателот на Единствена Македонија, Јанко Бачев на прес-конференција за медиумите соопшти дека неговата партија ќе настапи самостојно со свои советничките листи...

Македонија 12.09.21 | 14:46

ОИК Гевгелија: СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, Интегра, ЛДП-ДОМ и еден независен кандидат поднеле кандидатури

Во законскиот рок за пријавување кандидатури за претстојните локални избори доставени се пет пријави за градоначалници и шест за советнички листи, потврдија денеска...

Македонија 12.09.21 | 14:31

Четири градоначалнички кандидатури за Гостивар, пет за Прилеп, седум за Тетово

Државната изборна комисија објави список за кандидати за градоначалници, ден по истекот на рокот до кога можеа да се пријават во ДИК. Во списокот се впишани вкупно 297...

Скопје 12.09.21 | 13:50

Бени нема да му ги даде своите гласови на Шилегов: Ние сме познаници, не сме пријатели, најмногу ми пречи неговото лицемерие

Рокерот Арбен Шаќири, кандидатот на ДОМ и ЛДП за градоначалник на Скопје, рече дека со носителот на листата за советници, микробиологот Никола Пановски, може да направат...

Македонија 12.09.21 | 13:26

Мицкоски: Граѓаните се заморени од црни сценарија, сакаат да видат надеж, визија и иднина, а ние тоа ќе им го понудиме

Тоа што мене ме прави горд и среќен е тоа, што повеќе од 20 политички партии и групи избирачи влегоа во обединетиот опозициски блок и заедно со коалицијата Алијанса на...

Македонија 12.09.21 | 12:35

Џемал Мена носител на советничката листа од БЕСА во Охрид

Џемал Мена е актуелен советник во советот на Општина Охрид кој даде посебен значаен придонес во работата на советот и од тие причини повторо се кандидира да ја продолжи...

Македонија 12.09.21 | 12:29

Истече рокот за поднесување кандидатури за локалните избори на 17 октомври

Ноќеска на полноќ истече крајниот рок до кога политичките партии, коалициите и независните кандидати и листи требаше да ги поднесат своите кандидатури за локалните...

Скопје 12.09.21 | 12:27

ВМРО-ДПМНЕ и Дарко Костовски побараа дислоцирање на модуларната амбуланта што ја гради „Брако“ во Бутел

ВМРО-ДПМНЕ и кандидатот за градоначалник на Бутел од оваа партија, пратеникот Дарко Костовски, побараа општината да престане со градежните активности и да ја дислоцира...

Македонија 12.09.21 | 11:52

За Тетово пријавени 7 кандидати за градоначалници

Општинската изборна комисија во Тетово до крајниот рок за пријавување на кандидатури на локалните избори до 24 часот на 11 септември, има примено седум пријави за кандидати...

Македонија 12.09.21 | 10:03

Политичките партии од денеска се враќаат на своите предизборни активности, денеска заврши прогласената тридневна жалост

Политичките партии од денеска се враќаат на своите предизборни активности, откако денеска заврши прогласената тридневна жалост поради 14-те жртви од несреќниот пожар...

Македонија 12.09.21 | 09:51

Во Прилеп петмина кандидати за градоначалник и осум советнички листи

До крајниот рок, синоќа на полноќ, до Општинската изборна комисија во Прилеп се поднесени пет кандидатури за градоначалник и осум кандидатски листи за советници. Според...

Скопје 11.09.21 | 23:05

Бени Шаќири: Шилегов веќе три и пол години е пасивен и сега прави офанзива, секако нема да ги добие моите гласови

Кога ќе видите дека околу вас парадираат добро спакувани импровизатори, тогаш во даден момент чувствувате дека сте се прецениле, односно сте се потценилеи решавате...

Македонија 11.09.21 | 21:01

Димитриевски и Ѓорѓиевска ги поднесоа кандидатурите за градоначалник и листата на советници за Куманово

Независниот кандидат за градоначалник на општина Куманово и актуелен градоначалник Максим Димитриевски, вечерва со носителката на листата кандидати за советници...

Скопје 11.09.21 | 20:17

Арсовска: Покрај урбанистичкиот и сообраќаен хаос, примарен фокус ќе ми биде културата, уметноста и спортот

Тука кај нас во Македонија и воопшто на скопјани им е преку глава од политизација од партиски препукувања и од сето она кое што секојдневно го гледаат, вели Данела Арсовска,...

Македонија 11.09.21 | 18:46

Димитриевски: Комплетирана листата за кандидати за советници, продолжуваме Куманово да го градиме во европски, модерен и чист град на сите Кумановчани

Независниот кандидат за градоначалник и актуелен градоначалник на општина Куманово Максим Димитриевски, денеска ја објави листата на кандидати за советници, со која...

Скопје 11.09.21 | 13:05

Јас сум натпартиски кандидат и така се однесувам – ќе ги застапувам сите!

-Пошироката јавност знае дека јас сум еден од единствените два кандидати кои успеаја сами да соберат потписи за кандидатурата и како независен натпартиски кандидат,...

Скопје 11.09.21 | 12:58

Шилегов: И покрај пандемијата успеавме да ги решаваме фундамелните работи во нашиот град

-И покрај пандемијата, успеавме да ги решаваме фундамелните работи во нашиот град. Кога дојдов како градоналачник налетав на 30-годишното некадарно справување со...

Македонија 11.09.21 | 12:20

Милевски ја прифати кандидатурата за градоначалник на Битола: Граѓаните така сакаа

Лидерот на ЛДП Горан Милевски ја прифати одлуката на партијата да се кандидира на локалните избори за градоначалник на општина Битола. Тој како што објави на Фејсбук...

Македонија 11.09.21 | 10:08

Поднесувањето кандидатури за локалните избори до денеска на полноќ

Најголем дел од учесниците на локалните избори, политички партии и независни кандидати го чекаат последниот ден да ги поднесат своите кандидатури за локалните избори...