Ознака: локални избори 2021
Македонија 28.09.21 | 21:49

30 години живееме низ порази и неуспеси, време е да победуваме

„Јас не знам што носи иднината, но знам кој ќе ја донесе иднинатa”…. Тоа сме сите ние. Овие избори се шанса за промени, шанса за подобро утре. 30 години живееме низ порази...

Скопје 28.09.21 | 21:24

Арсовска: Скопје ќе биде отворен град, ќе се стави крај на корупцијата и урбаниот хаос

Градот треба да биде отворен и да не се разбудиме едно утро и да видиме дека пред нас некој почнал да гради бетонско здание, изјави независната кандидатка за градоначалник...

Македонија 28.09.21 | 21:22

ВО ЖИВО: Караван на СДСМ во Скопје

Следете го во живо митингот на СДСМ во Скопје:

Скопје 28.09.21 | 21:19

Муцунски: Проект „Еко-дром“, зелена локална самоуправа со 100.000 м2 нова зелена површина

„Одговорно тврдам дека до 2017-та година Аеродром беше многу почиста општина и многу позелена општина. Зборуваме за проект наречен „Еко-дром“, зелена локална самоуправа...

Скопје 28.09.21 | 21:00

Шилегов: Скопје денес е многу подобро од пред 4 години

Скопје денес е многу подобро од пред 4 години. Вложивме многу љубов во секое маало, во секое катче од нашиот град, порача Петре Шилегов, кандидатот за градоначалник на...

Македонија 28.09.21 | 20:57

Заев се пофали со економскиот стандард во државата, парите се трошеле за потребите на граѓаните

Вие бевте овде кога се боревме со режимот, сега сте тука кога создаваме убава иднина“, рече претседателот на СДСМ, Зоран Заев, на вечерашната трибина со граѓаните во...

Скопје 28.09.21 | 20:55

Темелковски: Основните потреби на граѓаните од Кисела Вода се реализирани

Инвестиравме двојно повеќе и направивме многу повеќе споредбено со било кој период во минатото, порача Филип Темелковски, кандидатот за градоначалник на Кисела Вода,...

Скопје 28.09.21 | 20:51

Носителките на листи Пејкова и Трајковска на трибина во Кисела Вода

Во Кисела Вода, на местата на некогашните диви депонии, подигнати се над 22.000 метри квадратни нови паркови површини. Посветено ќе продолжиме да работиме на поголема еколошка,...

Македонија 28.09.21 | 20:32

ВО ЖИВО: Митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Ресен

Следете го во живо централниот митинг на ВМРО-ДПМНЕ на градскиот плоштад „Цар Самоил“ во Ресен на кој ќе се обрати и претседателот на партијата Христијан Мицкоски:

Македонија 28.09.21 | 20:29

Јас нема да зборувам дека сум продавал бостан на пазарот и дека мојата прва љубов е од Струга, ќе зборувам со зборовите на народот

Јас нема да го почнам мојот говор со тоа дека сум продавал бостан на пазарот овдека во Струга, но ќе ви кажам дека често сум доаѓал на плажите овдека во Струга, нема да...

Македонија 28.09.21 | 20:19

Мицкоски: Градоначалниците на СДСМ се претворија во копија на Заев, на мали зоранчиња, беспоговорно го слушаа и го следеа во неспособноста

Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ, својот говор на митингот на Струга го започна со порака која ја упати до лидерот на СДСМ, Зоран Заев, кој, иако најавуваше...

Скопје 28.09.21 | 19:57

Секое поминување од Чаир застанувам да купам симид оти знам дека тука жувеат луѓе домаќини, рече Заев

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, придружуван од Петре Шилегов кандидатот за градоначалник на Град Скопје, на коалицијата „Најдоброто за мојата општина“ и носителките...

Скопје 28.09.21 | 19:45

Стојкоски: Со проектот „Ѓорче Петров без кал“ ќе ги опфатиме сите улици во урбаниот и руралниот дел на општината

Имаме проект „Ѓорче Петров без кал“, со кој што сакаме да ги опфатиме сите улици во општината, така што ќе ги асфалтираме сите улици во урбаниот и руралниот дел, вели...

Македонија 28.09.21 | 19:09

Градоначалникот на Делчево во новиот мандат ветува инвестиции во чиста вода за пиење

Како одговорна и лојална на граѓаните локална власт, посветени сме на локалниот економски развој на нашата општина кој треба да донесе подобар квалитет на животот на...

Македонија 28.09.21 | 19:02

Сајкоски: Гарантираме реконструкција на 2.000 улици, 100 градинки, 150 училишта и подобра животна средина со 150 нови паркови

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Ѓорѓија Сајкоски вечерва на мини митингот во Дебарца порача дека понудата за нова иднина носи развој и нови проекти, се гарантира...

Македонија 28.09.21 | 19:00

ВО ЖИВО: Караван „Најдоброто за мојата општина“ во Петровец

Следете го во живо караванот на СДСМ во Петровец:

Македонија 28.09.21 | 18:56

Силјановски за Дебарца: Фабрика за преработка на компир, инвестиции, нови работни места, пунктови за земјоделски производи

Доаѓа време на промени во Општина Дебарца кои ќе се случат на 17 октомври, истакна кандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ, Саше Силјановски кој на денешниот митинг...

Македонија 28.09.21 | 18:50

Елезовиќ вети нова депонија, гасификација и шеталиште за Тетово

Kандидатот за градоначалник на СДСМ за Тетово Хамдија Елезовиќ одржа прес-конференција на која ги претстави насоките на дејствување и понудата за проекти. Голем дел...

Македонија 28.09.21 | 18:35

Мицкоски од Вевчани: Иднината со СДСМ не е иднина, тоа е иднина на статус кво

Вчерашниот мој говор во Охрид го започнав со една мала сатира, така ќе продолжам и денеска овдека во Вевчани, јас нема да ви кажувам дека тука била мојата прва љубов,...

Македонија 28.09.21 | 18:09

Кочовски: Имам сила да го извадам Вевчани од провалијата во која власта го втурна

Кандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ, Спасе Кочовски, на вечерашниот митинг на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За Обнова на Македонија“, ја побара довербата на вевчанци...