Ознака: ГОБ „8 Септември“
Здравје 04.06.20 | 12:42

Наплив на пациенти болни од ковид-19 во ГОБ „8 Септември“, директорот Костов вели подготвени се за продолжениот викенд

Во ГОБ „8 Септември“ има наплив на пациенти болни од ковид-19, а директорот на болницата проф. д-р Христијан Костов вели дека се подготвени за продолжениот викенд. Во...

Здравје 02.06.20 | 11:50

Во ГОБ „8 Септември“ од синоќа се  примени 11 нови пациенти сомнителни на Ковид-19

Во Градската општа болница „8 Септември“ од синоќа се  примени 11 нови пациенти сомнителни на корона вирусот,  а починала 56 годишна пациентка од Струга која имала други...

Македонија 01.06.20 | 20:32

Боки: Kамчев сакаше да ја земе болницата 8 септември, затоа беа кај мене дома со Филипче

Бојан Јовановски на денешните завршни зборови ги потврди шпекулациите дека имал чести контакти во неговиот дом со министерот за здравство Венко Филипче во друштво...

Здравје 29.05.20 | 13:54

Д-р Костов: Во ГОБ „8 Септември“ има наплив на заразени, доаѓаат пациенти со најтешка клиничка слика и мора да бидат на респиратор

Со најтешка клиничка слика во последните два-три дена доаѓаат заразени пациенти со корона вирусот во Градската општа болница „8 Септември“. Директорот, д-р. Христијан...

Македонија 16.05.20 | 16:07

Филипче: ГОБ „8 Септември” за една недела ќе ги отвори амбулантите и ќе функционира нормално

За една недела Градската општа болница „8 Септември” ќе ги отвори амбулантите, ќе започне да функционира нормално и ќе биде во служба на сите пациенти, не само на оние...

Здравје 14.05.20 | 12:49

Пациентите со коронавирус од „8 Септември“ ќе се преместат во Инфективната клиника

Министерството за здравство прави план, со кој, сите пациенти заболени од коронавирусот кои се лекуваат во болницата „8 септември” ќе бидат преместени на лекување...

Македонија 15.04.20 | 21:51

Костов: Околу 70 проценти од капицететот на ГОБ „8 Септември“ наменет за лекување на пацинети со ковид 19

Вкупно 28 пациенти заболени од коронавирус досега биле примени во Градската општа боница „8 Септември“, која од 22 март официјално со одредба на Владата и на Министерството...

Здравје 11.04.20 | 11:53

Искуството на скопјанка со симптоми во „8-ми Септември“: Сите ние бевме исти за вас, подеднакво важни

Училишниот психолог Гордана Несторовска од Скопје, која изминатите две недели била пациентка во ГОБ ,,8 Септември“ со симптоми на КОВИД 19, им се заблагодари на докторите...

Здравје 06.04.20 | 19:32

Болницата „8-ми Септември“во функција за справување со ширењето на Ковид -19

Капацитетите на Градската општа болница „8-ми Септември“ се ставени во функција за потребите во справување со ширењето на инфекцијата на коронавирусот Ковид-19. Како...

Здравје 28.03.20 | 17:59

Еден заболен од корона сместен во ГОБ 8 „Септември“

Еден заболен од корона е сместен во болницата „8ми септември“ – посочи директорот на ГОБ, Христијан Костов, во вестите на ТВ 24. Тој потенцираше дека болницата е одредена...

Здравје 17.03.20 | 21:00

ГОБ „8 Септември”: Апелираме до пациентите да даваат точни податоци

ЈЗУ ГОБ „8 Септември” – Скопје упати апел до граѓаните кои ја посетуваат болницата со цел добивање здравствена заштита, да даваат вистински податоци при епидемиолошкиот...

Македонија 06.02.20 | 13:51

Дуковски ја покажа дијагнозата на Боки 13: Ова е тортура и ние тоа нема да го дозволиме

Адвокатот на Бојан Јовановски, Сашо Дуковски предновинарите ја покажа дијагнозата на неговиот клиент, која е издадена пред два дена од ГОБ- 8ми септември и која потврдува...

Црна хроника 31.12.19 | 09:35

ГОБ „8 Септември“: Во пожарот не е уништен ниту еден важечки документ

Од Градската општа болница „8 Септември“ информираат дека во просторијата во која избувнал пожарот не е уништен ниту еден важечки документ кој согласно прописите...

Црна хроника 31.12.19 | 09:00

Опожарена канцеларија во „8 Септември“, изгоре архива

Канцеларија во која се чувал архивски материјал во Градската општа болница „8 Септември“ е опожарена ноќеска, но нема повредени лица. Причинета е само материјална...

Црна хроника 30.12.19 | 23:19

Пожар во ГОБ „8-ми септември“

Избувнал пожар во канцеларијата на Ургентниот центар во Градската општа болница „8-ми септември“, објави „Алфа“. Според информациите од противпожарните екипи на...

Здравје 27.11.19 | 12:54

ГОБ „8 Септември“со детали за состојбата на Боки 13

Градска општа болница „8 Септември“ – Скопје се огласи по информациите дека Боки 13 е xоспитализиран кај нив. Лицето Б.Ј. е xоспитализирано во нашата установа заради...

Црна хроника 27.11.19 | 11:28

Боки 13 задржан на интензивна нега

Првообвинетиот во “Рекет” Бојан Јовановски -Боки 13 од вчера e задржан на интензивна нега во болницата 8-ми септември, објави Канал5. Боки 13 ноќта ја поминал под лекарски...

Македонија 08.10.19 | 22:05

Костов: Боки 13 нема посериозни нарушувања на здравјето

Директорот на Градската општа болница „8 Септември“, Христијан Костов, вели дека Бојан Јовановски нема сериозни нарушувања на здравјето, откако првоосмничениот во...

Здравје 06.09.19 | 15:54

Костов: На Траума центарот во ГОБ „8 Септември” на секое дежурство по две до три операции

На Траума центарот при ГОБ „8 Септември” не се случило итен пациент да чека ред за операција, скоро на секое дежурство има по две до три операции, истакна денеска директорот...

Македонија 09.07.19 | 21:25

На Миле Јанакиески му се слошило, пренесен во ГОБ „8 Септември“

Миле Јанакиески однесен на преглед во болницата „8 Септември“, соопшти Алсат-М. Неофицијално, поранешниот монистер се пожалил на болки во стомакот, гадење и лошење...