Ознака: боки 13
Македонија 15.09.19 | 19:49

Ова не е последниот „Рекет“, имаме информации за „Рекет 2“, „Рекет 3“, „Рекет 4“…

Во интервју за МРТВ 2 кое беше едмитувано попладнево, лидерот на ВМРО – ДПМНЕ, Христијан Мицкоски истакна дека доколку се погледнат фотографиите од опкружувањето...

Македонија 13.09.19 | 22:37

Не треба Рускоска да ги повика другарите на Бојан, туку политичарите со кои се сликал

Лицата кои се споменати во материјалите објавени од Ла верита или пак ќе бидат споменати во искази, а притоа се фотографирале со Бојан Јовановски треба да бидат повикани...

Македонија 09.09.19 | 16:13

Доверливи информации од безбедносна служба незаконски биле изнесувани за со нив да се уценува познат бизнисмен

И повторно медиумите и социјалните мрежи вријат со нов скандал поврзан со рекетарскиот октопод, ова денеска на прес-конференција го истакна Наум Стоилковски од ВМРО-ДПМНЕ. Според...

Економија 09.09.19 | 14:30

Ќе има ли процент за земјоделците од чантата на Боки 13?

Земјоделците веќе со месеци алармираат дека нивната егзистенција е загрозена, а власта не  преема речиси ништо за да им помогне, а жителите на н.м. Карбинци деновиве...

Македонија 09.09.19 | 09:45

На кој телефон се најдени пораките: Дали е точно дека Боки му носел „парчиња“ на бизнисменот, а Заев знаел за тоа?

Кодирани пораки, непрецизни информации на ниво на шпекулации и недоволно храброст да се објават вистинските податоци. Дали тоа се прави со намера да се дефокусира јавноста...

Македонија 08.09.19 | 12:58

Героски: Познат скопски бизнисмен рекетиран со снимки на кои е со малолетнички, а знаел и некој кој не е Бекам

Новинарот Бранко Героски на својот Фејсбук профил, повторно посочи нови детали за аферата „Рекет“ што ја тресе Македонија. Героски алудира на тоа кој ги украл снимките,...

Македонија 07.09.19 | 09:27

Пандов до лигушот Кирацовски: Да си поднесеш оставка, а не да се правиш будала

Пратеникот Александар Кирацовски по исказот даден пред обвинителката Вилма Рускоска на Твитер се обиде сликовито да ја претстави својата невиност и уште еднаш да ја...

Твитови 06.09.19 | 16:47

Боки 13: Кирацовски ми е пријател, зошто да не ми биде?

Твитови 06.09.19 | 10:37

„Само еднаш се имам сликано со Боки”

… рече и остана жив! Што е следно, Заев поднесе оставка?!?! ,,Само еднаш се имам сликано со Боки” е новото ,,Жими мајка втор си ми”. — Маче| 🇲🇰 (@Vlatko100janosk) September 5,...

Твитови 05.09.19 | 23:23

А, за него распит?

И Бекам на распит. Ајдеее!!! pic.twitter.com/sUV3E7u0SD — Мијакот 🇲🇰 🇪🇺 (@Mijakott) September 5, 2019

Калеидоскоп 05.09.19 | 21:50

1TВ веќе не емитува програма

Од вчера на телевизискиот канал на 1ТВ веќе не се емитува програма. По само година и неколку месеци работа, телевизијата самоиницијативно престана да емитува програма. Согласно...

Македонија 05.09.19 | 18:10

Како изгледа Боки 13 после два месеца притвор

Бојан Јовановски денеска од истражниот затвор во Шуто Оризари бил пренесен на скопските клиники, поради болки во желудникот. Тој примил инфузија на Клиниката за торакална...

Македонија 05.09.19 | 15:34

Героски: Кирацовски ми призна дека посредувал за средбата на Боки 13 со Мицевски и со Петровска

Новинарот Бранко Героски потврди дека се сретнал со Кирацовски и дека му рекол дека веројатно направил фаул кон него во написите за „Рекет“. Го пренесуваме неговиот...

Македонија 05.09.19 | 15:17

Боки го молел Кирац: Свири ми свири, Цигане… и го кандисал!

Еднаш го кандисал да се сликаат, а еднаш го премолил да му засвири, а тој на уво да му запее. И толку. Инаку, не се познаваат, а ни случајно не се блиски. На оваа фотографија...

Црна хроника 05.09.19 | 14:05

Боки 13 примил инфузија на Клиниката за торакална хирургија, не е задржан во болница

Бојан Јовановски познат како Боки 13 примил инфузија на Клиниката за торакална хирургија, но не е задржан во болница, потврди за „Плусинфо“ директорот на Клиниката...

Црна хроника 05.09.19 | 12:37

Боки 13 е на одделението за тораклана и васкуларна хирургија, имал болки во градите

Бојан Јовановски, попознат како Боки 13, денеска од затворот во Шутка е пренесен на скопските клиники, објави „Алсат М“. Тој е примен на одделението за торакална и васкуларна...

Македонија 05.09.19 | 12:31

Боки 13 инсистираше да се слика со мене дека сум политичар, позната личност

Ниту има 3456 фотографии со Бојан Јовановски, ниту биле блиски, ниту има врска со Меѓународниот сојуз, а уште помалку бил дел од рекетот што го вршел Боки 13, изјави Александар...

Македонија 05.09.19 | 11:25

Боки 13 бил екстра дарежлив кон ѕвездите на „1ТВ“: Не добивале само вртоглави хонорари, туку и нешто многу повеќе

Дел од новинарските „ведети“ на 1ТВ , најмалку двајца од нив, покрај енормно високите хонорари, добивале и уште нешто што реално не е познато во медиумската пракса во...

Македонија 04.09.19 | 18:47

Ременски за тепаниот поп од таткото на Боки 13 што го знае само од телевизија

Поранешната потпретседателка на СДСМ и актуелна пратеничка Фросина Ременски, денеска беше повикана од обвинителката Рускоска за случајот „Рекет“. По три часа поминати...

Македонија 03.09.19 | 18:49

Има ли невина во оваа црна тројка?

Со полно право народот си го поставува прашањето, има ли невина во оваа црна тројка? Конечно дочекавме, утре на испрашување во обвинителство е повикана Фрики, почесната...