Ознака: боки 13
Македонија 10.12.19 | 11:52

По ценовникот на Јанева: За осум милиони евра случајот “Империја” требало да го снема

Сведокот Ана Камчева пред судот истакна дека Бојан Јовановски и напоменал дека случајот “Империја” би можел да го “снема” за сума од 8 милиони евра. Тоа според...

Македонија 10.12.19 | 11:32

Јанева била благодарна што нејзниот син работел кај Боки, инаку ќе требало да оди на брод

Сведокот Ана Камчева објаснувајќи ја средбата во домот на Боки на која ги дала парите рече дека разменила неколку реченици со Јанева. Проговоривме за децата, за моите...

Македонија 10.12.19 | 11:29

Камчева: Се плашев од моќта на Јанева, но вистинскиот специјален обвинител беше Бојан Јовановски

Сведокот Ана Камчева призна дека се плашеле од моќта на Катица Јанева, но оти имала впечаток дека вистинскиот специјален обвинител бил Бојан Јовановски. Боки ги имаше...

Македонија 10.12.19 | 10:10

Ана Камчева пристигна во Кривичниот суд

Сопругата на бизнисменот Орце Камчев, Ана Камчева, пристигна во Кривичниот суд, каде што денес ќе сведочи на третото рочиште на судењето за случајот „Рекет“. Ана требаше...

Македонија 10.12.19 | 09:06

Ново рочиште за „Рекет”, ќе сведочи Ана Камчева

Со сведочење на Ана Камчева, сопругата на Јордан Камчев, денеска во Кривичниот суд треба да продолжи рочиштето за предметот „Рекет” во кој се обвинети поранешната...

Македонија 09.12.19 | 14:35

Алијанса за посетата на Филиче на домот на Боки: Министерот за здравство има своја канцеларија каде може да разговара

Алијанса за Албанците смета дека случајот „Рекет“ станува по комплициран поради фактот што се инкриминираат и други државни функционери. „Еден од сведоците во случајот...

Македонија 06.12.19 | 19:57

Братот на судијката Димишкова, која ме притвори, ми ја нудеше истата спогодба како Боки и Катица

Улогата на судијката Весна Димишкова е јасна, вели сведокот Орце Камчев, кој за себе вели дека е жртва во случајот „Рекет“. ПИМ мерките што ми беа продадени од братот...

Македонија 06.12.19 | 17:48

Филипче потврди дека бил дома кај Боки 13, но не за рекет, туку за болници

Министерот за здравство Венко Филипче, чие име беше споменато во денешното судско рочиште за ,,Рекет” ја потврди изјавата на сведокот Орце Камчев дека бил кај Бојан...

Македонија 06.12.19 | 13:43

Во домот на Боки со Камчев бил и Венко Филипче

Во вкрстеното распрашување на сведокот Орце Камчев, Бојан Јовановски го праша да раскаже за средбата што ја имале во периодот од 15 до 20 март. Тоа се случи во домот на...

Македонија 06.12.19 | 13:17

Да ми е девојка ќе се сеќавав кога првпат го сретнав Боки 13

Во вкрстеното распрашување од страна на обвинетиот Бојан Јовановски до сведокот Орце Камчев на второто рочиште од „Рекет“,тој побара од бизнисменот да не му се обраќа...

Македонија 06.12.19 | 13:06

Боки го праша Камчев: Дали ти ја вратија „Луј Витон“ чантата?

По сведочењето на Орце Камчев, почна и вкрстеното распрашување во кое обвинетиот Бојан Јовановски го праша бизнисменот дали му ја вратиле познатата „Луј Витон“ чанта...

Македонија 06.12.19 | 12:56

Прво се жалеше дека не му е добро, после урлаше по Камчев во судница

Судијката Васка Николовска-Масевска му рече на обвинетиот Бојан Јовановски, познат уште како Боки 13, дека ќе го извади од судницата ако говори за неговата здравствена...

Македонија 06.12.19 | 12:50

Камчев: Заев беше запрепастен кога му кажав за „Рекет“, ми рече да го оставам два дена

Откако не знаел каде да пријави, по што пријавил кај тогашниот директор на УБК, Горан Николовски – Џони, во денешното сведочење за „Рекет“ Орце Камчев изјави дека...

Македонија 06.12.19 | 11:53

Камчев: До кај стасавме, Боки 13 да раководи со СЈО

До кај стасавме луѓе, Боки 13 да раководи со СЈО, рече на денешното рочиште за „Рекет“ Орце Камчев во текот на сведочењето пред судот. Тој пред судот тврди дека е жртва...

Македонија 04.12.19 | 15:12

Шекеринска е министерката која го посетуваше домот на Боки?

Камерите од куќата на моите родители ќе докажат кој заминува со торбата и каде. Вака на вчерашното прво рочиште за случајот „Рекет“ изјави првообвинетиот Бојан Јовановски....

Македонија 03.12.19 | 15:57

Рускоска: Се знам со мајка му од прво одделение, а со Боки само еднаш сум била во ресторан

Очекував повеќе признанија за вина, не само од еден, истакна денеска обвинителката Вилма Рускоска по завршувањето на судењето за одвоената постапка за предметот „Рекет“...

Вести 03.12.19 | 15:16

Каде завршиле парите: Што ќе покажат снимките од камерата одземена од кај родителите на Боки?

За време на денешното судење во случајот „Рекет“, првоосомничениот Бојан Јовановски изнесе нов момент кој целосно може да го промени текот на настаните. Иако Обвинителството...

Македонија 03.12.19 | 12:17

Дијазепам за Боки 13, докторите кажаа дека може свесно да го следи судењето

Докторите кои се појавија на рочиштето за да ја образложат здравстената состојба на Бојан Јовановски, кажаа дека тој може свесно да го следи судењето. Притисокот му...

Македонија 03.12.19 | 11:44

Лекари го прегледуваат Боки 13 да видат дали може да присуствува на судењето

На почетокот на првото рочиште за случајот „Рекет“ е дадена пауза од 20 минути, за медицинска екипа да го прегледа Бојан Јовановски, познат уште како Боки 13 за да утврди...

Македонија 03.12.19 | 11:19

Боки 13: Не сум во состојба да следам судењето

Не се чуствувам добро, немам добиено терапија за новата дијагноза. Не сум во состојба да го следам судењето. Од сабајле неколкупати повратив. Ова го рече првообвинетиот...