Ознака: 27 април
Македонија 15.06.21 | 11:40

Случајот „27 април“ пред крај, сведочењето на Нинџа главен доказ на Русковска

Судењето за „Организаторите на 27 април“ влегува во завршна фаза. На денешното рочиште беа изведени последните материјални докази од одбраната на обвинетиот Миле Јанакиевски....

Македонија 10.06.21 | 23:21

Пешевска до Петровска: Тероризам е што донесовте болни пратеници во Собранието, а не 27 април

Претседателката на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ и пратеничка во Собранието Жаклина Пешевска во вечерашното издание на емисијата „Патот кон“ на кое што учествуваше...

Македонија 08.06.21 | 09:06

„Што направија овие во Тетово?“ „Камбовски и бил во комисија.“ „Мутно е.“

На вчерашното рочиште за „27 април“ беа презентирани дополнителни докази од страна на обвинителството, но и од страна на обвинетите и нивните адвокати. Покрај пораките...

Македонија 07.06.21 | 18:53

Без никакви докази Русковска сака да докаже тероризам од Јанакиески и Ристовски на 27 април

Со докази кои речиси никако не можат да докажат дека обвинетите за организација на настаните од 27 април го организирале влезот во Собранието, обвинителката Вилма Рускоска...

Црна хроника 07.06.21 | 14:18

Сведокот на Рускоска самиот потврди дека нема лиценца за вештачење иако ги вештачел телефоните на обвинетите

Вработен во Секторот за компјутерски криминал и дигитална форензика Марјан Димовски, денеска сведочеше во случајот „27 април”, за вештачењето на мобилните телефони...

Црна хроника 07.06.21 | 13:05

Амнезија, сенилност или признавање пораз: Што докажуваат денешните „дополнителни докази“ на Рускоска?

Обвинителката Вилма Рускоска на денешното рочиште за предметот за т.н. организирање на 27 април понуди дополнителни докази кои ниту се нови, ниту имаат врска со немилите...

Македонија 07.06.21 | 10:52

Вилма се појави во судница на „27 април“: Во стари снимки бара нови докази

По подолго време обвинителката Вилма Русковска се појави на рочиште во процесот за настаните од 27 април. Таа ретко доаѓаше на ова судење и најчесто ја праќаше обвинителката...

Македонија 29.05.21 | 20:59

Каде е Крсто Мукоски? Каде е?

Името на пратеникот кој ја пееше македонската химна во Собранието непосредно пред случувањата на 27 април, „вратарот од Собранието“, Крсто Мукоски стана симбол на предавството. Пратеникот...

Македонија 29.05.21 | 20:24

„Издржи тато, доаѓа крајот“, „Син ми не е терорист“ – 211 години затвор добија Тошта, Ангеловски, Михајловски, Пепиќ, Ченто….

Митко Чавков, Душко Лазаров, Горан Ѓошевски-Леви, Митко Пешов, Оливер Поповски, Мунир Пепиќ, Абдуљфета Алими, Јане Ченто, Игор Југ, Александар Василевски-Нинџа, Никола...

Македонија 29.05.21 | 20:20

Kако 27 април стана црн датум во македонската историја: „Терористите“ жртви на доаѓањето на Заев

Вака почна да се пишува уште една црна страница во историјата на Македонија. Со добро скроен план за преземање на власта надвор од деловникот Зоран Заев со своите пратеници...

Македонија 28.05.21 | 15:57

Миланов: Нинџа сe менува по потреба, не може да му се верува

Одбраната на обвинетите во случајот „Организатори на 27 април” на следното рочиште, кој е предвидено за дополнување на доказната постапка, главно ќе презентира материјални...

Македонија 28.05.21 | 12:09

Jас сум најприслушкуваниот човек во Македонија

Јас сум најприслушкуваниот човек во Македонија, се пожали денеска Миле Јанакиески во исказот за настаните од 27 април. Неговите бранители ќе достават до судот доказ...

Македонија 28.05.21 | 11:58

Јанакиески: Подготвен сум да одам на полиграф заедно со Нинџа

Не го познавам лицето Александар Нинџа ниту пак некогаш сум разговарал со него, истакна во својот исказ Миле Јанакиески. Тој вели дека Нинџа дал пет различни изјави...

Македонија 28.05.21 | 11:29

Заев повтори: Трајко Вељановски, Миле Јанакиески и Спиро Ристовски не се организатори на „27 април“

Премиерот Зоран Заев од парламентарната говорница вчера на седницата за пратенички прашања уште еднаш го повтори она што го кажа како сведок на судењето за обвинетите...

Македонија 28.05.21 | 11:20

Ристовски: Ниту сум контактирал со Нинџа ниту сум го викнал во партијата

Член сум на ВМРО-ДПМНЕ од 1997 година и не извршував партиски функции туку само државни бидејќи никогаш не ја стекнав довербата внатре во партијата. Во периодот 2016-2017 во...

Македонија 22.05.21 | 10:55

Мицкоски: Луѓето осудени за 27 април за тероризам се неправедно судени

ВМРО-ДПМНЕ го поддржува протестот за Правда на уставобранителите кој ќе се одржи следната сабота, на 29 мај. ВМРО-ДПМНЕ има прецизен став по тоа прашање. Станува збор...

Македонија 21.05.21 | 12:21

Не барам милост и амнестија, барам правда за осудените

Јас ниту пред средбата, ниту на средбата, а ниту сега, не барам милост и амнестија, туку правда, исто како што имаше за случајот „Сопот“ или за „Монструм“. Доколку има...

Македонија 18.05.21 | 17:45

Поради политичките притисоци, правдата во Македонија е селективно слепа

Откривањето на вистината за случувањата на 27 април никогаш не може да биде целосно и комплетно без откривање на случувањата во текот на целиот 27 април 2017 година, а не...

Македонија 11.05.21 | 15:33

Стразбур ја прифати жалбата за осудените од „27 април“

Адвокатот Ружица Николовска преку статус на Фејсбук пишува дека жалбата по повод казнувањето во предметот „27 април“ е прифатена од страна на Стразбур и истата ќе...

Македонија 07.05.21 | 19:38

Николоски: Луѓето осудени за настаните од 27-ми април не се терористи, тоа беше директна освета на Заев

Во вечерашното издание на дебатната емисија „Само интервју“ на Канал 5 телевизија гостуваше потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски кој се осврна на...